„Neptūnas” varžysis su BBL elitu

Vakar Vilniuje pristatytas 2007-2008 metų Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) sezonas, kuris prasidės spalio 2 dieną.

Klaipėdos „Neptūnas” pirmąsias SEB BBL rungtynes žais namuose spalio 5 dieną su Šiaulių „Šiauliais”.

Čempionate šį sezoną varžysis 21 komanda iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Pirmenybės šiemet padalintos į dvi dalis – SEB BBL Elitinę lygą bei Baltijos Iššsūkio taurės varžybas.

Pirmojoje žais praėjusį sezoną geriausiai pasirodžiusios komandos – kartu su „Neptūnu” rungtyniaus Vilniaus „Lietuvos rytas”, Kauno „Žalgiris”, „Šiauliai”, Rygos „ASK”, Ventspilio „Ventspils”, Rygos „Barons-LMT”, Valmieros „Valmiera”, Tartu „Rock” ir Talino „Kalev-Cramo” komandos.

Elitinės lygos varžybos vyks dviejų ratų sistema, dvi geriausios komandos po reguliariojo sezono keliaus tiesiai į finalinio ketverto varžybas, o 3-8 vietas užėmę klubai varžysis ketvirtfinaliuose. Paskutinę vietą lygoje užėmusi komanda užleis savo poziciją Baltijos iššūkio varžybų čempionams ir žais dvi tarpusavio rungtynes iššūkio varžybų vicečempione dėl vietos turnyro ketvirtfinalyje.

Baltijos Iššūkio taurės varžybose dalyvaus Panevėžio „Techasas”, Kėdainių „Nevėžis”, Vilniaus „Sakalai”, Marijampolės „Sūduva-Arvi”, Kauno „Aisčiai-Atletas”, Alytaus „Alytus”, Liepojos „Liepajas Lauvas”, Rygos „VEF”, Gulbenės „Bumerangs-ASK”, Talino „Triobet-Dalkia” ir Tartu „Fausto”.

Šį sezoną SEB BBL varžybose bus pradėtos taikyti naujos taisyklės. Pirmoji – žaidėjai negalės stabdyti varžovo ir taip neleisti eiti laikui rungtynių pabaigoje, kai kamuolys dar neišmestas iš užribio. Už šios taisyklės pažeidimą krepšininkai bus baudžiami nesportinėmis pražangomis.

Žaidėjai bus priversti pamiršti vaidybą, mat už pirmą akivaizdų bandymą apgauti teisėją imituojant pražangą gresia įspėjimas, už antrą – technine pražanga.

SEB BBL prizinį fondą šiemet sudarys 75 tūkstančiai eurų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.