Į mišką vilioja grybai

Bobų vasara ir miškuose dygstantys grybai vilioja klaipėdiečius iš namų.

Rudens pradžioje grybautojai buvo išsigandę, kad šiais metais grybų užteks tik pagardams. Tačiau staiga atšilus orams prasidėjo tikras grybų bumas.

„Pernai rugsėjį žmonės jau buvo nemažai prisigrybavę, o šiemet grybų sezonas susivėlino. Dabar jau pastebėjau baravykų ir kitų grybų. Jei orai nepasikeis, grybai dar dygs iki pirmų šalnų”,- patikino Klaipėdos girininkas Ričardas Staponkus.

Girininkas teigė, kad šiemet vasarą kaip niekad daug buvo voveraičių. Litras šių grybų turguje kainavo apie septynis litus. Anot girininko, klaipėdiečiai mėgsta grybauti Girulių, Smiltynės, Vėžaičių miškuose.

Šiuo metu Neringos miškuose itin gausu ūmėdžių, geltonųjų kazlėkų, rudmėsių. Taip pat dygsta baravykai, raudonviršiai, šilbaravykiai, lepšės.

Smiltynės girininkas Kęstutis Dikšas pastebėjo, kad Neringos miškus jau užplūdo grybautojai.

„Pats buvau grybauti ir parsinešiau krepšelį grybų. Mačiau, kaip kiti grybautojai tempia pilnas pintines”,- pasakojo K.Dikšas. Anot jo, klaipėdiečiai nugrybauja iki Neringos kelio 12 kilometro ir toliau neina.

Girininkui skaudžiausia vietoj grybų rasti grybautojų paliktas šiukšles. „Galėtų bent iki kelio jas atnešti. Ten mes šiukšles kiek aprenkame”,- piktinosi K.Dikšas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.