Finansų ministras tikisi, kad įmonės mokesčių įstatymais nepiktnaudžiaus

Finansų ministras Rimantas Šadžius tikisi, kad nuo kitų metų 3 proc. iki 24 proc. mažėjant gyventojų pajamų mokesčiui, įmonės šia įstatymo galimybe nepiktnaudžiaus ir tvarkingai atsiskaitys su valstybės biudžetu. Dėl šio mokesčio sumažėjimo gali kilti pagundų į kitus metus perkelti ir kai kuriuos išmokėjimus.

„Tikimės, kad visi ūkio subjektai įvykdys savo įsipareigojimus visas priklausančias šiais metais išmokėti sumas, įskaitant gruodžio mėnesio atlyginimą ir kalėdines premijas, jeigu tokios bus mokamos, žmonėms išmokėti iki gruodžio 31 d. ir atsiskaityti su valstybės biudžetu”, – sakė R. Šadžius. Apie tikimybę, kad šių metų pabaigoje kai kurios įmonės gali mėginti laimėti iš gyventojų pajamų mokesčio mažėjimo, Seimo Biudžeto ir finansų komitetą ministras informavo trečiadienį. Tačiau jis pridūrė, kad noras sutaupyti mažinamo mokesčio sąskaita įmonei gali būti vertinamas kaip papildomas pelnas 2007 metais ir apmokestintas pelno mokesčiu.

Seimo komitetui finansų ministras taip pat pateikė informaciją apie nacionalinio biudžeto pajamų surinkimą ir konstatavo, kad aštuonių mėnesių biudžeto pajamų planas yra vykdomas. R. Šadžius pažymėjo, kad kai kurios savivaldybės nesurenka prognozuotų pajamų, tačiau Finansų ministerija joms yra suteikusi trumpalaikių paskolų, kad jos galėtų įvykdyti finansinius įsipareigojimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.