Žemės nuomos aukcionuose – atoslūgis

Dviejuose šį mėnesį vykusiuose komercinės paskirties žemės sklypų nuomos aukcionuose panoro dalyvauti tik po vieną pretendentą.

Vakar vykusiame aukcione buvo pasiūlytas kiek didesnis nei 11 arų komercinės bei kitos paskirties objektų statybai tinkamas žemės sklypas Vitės kvartale, Plytų g. 6.

Kadangi buvo užregistruotas tik vienas aukciono dalyvis, sklypas išnuomotas už pradinę pasiūlytąją kainą. Jei aukciono rezultatai bus patvirtinti, jo laimėtojas kasmet turės mokėti po 91 tūkst. litų. Nuomos terminas – 99 metai.

Teritorijoje tarp Naujosios Uosto, Uosto ir Sankryžos gatvių, kol kas dar neužstatytoje Plytų gatvėje esančiame sklype, bus galima statyti ne aukštesnį nei trijų aukštų su mansarda prekybos, paslaugų ar pramogoms skirtą pastatą.

Taip pat susiklostė ir praėjusį penktadienį vykęs žemės nuomos aukcionas. Toje pačioje teritorijoje, Stalių g. 4, pasiūlytas 9,71 aro sklypas išnuomotas vieninteliam pretendentui už pradinę kainą – kiek daugiau nei 60 tūkst. litų.

Šioje vietoje bus galima statyti 2-4 aukštų, bet ne aukštesnį nei 15 metrų komercinės, paslaugų ar pramoginės paskirties statinį.

„Kodėl toks mažas susidomėjimas? Nežinau, – sakė Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėja Raimonda Gružienė. – Į šį klausimą galėtų atsakyti tik patys verslininkai. Įtakos galėjo turėti ir uosto artumas – vienas iš šių sklypų yra visiškai šalia KLASCO tvoros. Galimybė pakeisti žemės paskirtį lygi nuliui, nebent į pramonės paskirties. Aukštuminių pastatų čia taip pat nepastatysi. Bet juk visai šalia esančio sklypo aukcione dalyvavo net penki pretendentai.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.