Šaras – geriausias Graikijos pirkinys

Po daugiau nei trijų mėnesių gandų ir įvairių šalių žurnalistų pranešimų, Atėnų „Panathinaikos” (Graikija) klubas oficialiai pranešė pasirašęs sutartį su 31 metų 192 cm ūgio Lietuvos rinktinės įžaidėju Šarūnu Jasikevičiumi.

Su krepšininku sudaryta dvejų metų sutartis. „Tai vienas geriausių šių metų Europos ir bene pats geriausias Graikijos pirmenybių pirkinys. Š.Jasikevičius į Europą grįžta po dvejų nesėkmingų metų NBA čempionate,” – skelbiama oficialioje „Panathinaikos” svetainėje.

Lietuvio sutartis įsigalios ketvirtadienio vakarą – tuomet Šaras turi atvykti į Atėnus ir pradėti pasirengimą naujam sezonui, praneša krepsinis.net.

Pasak Graikijos žiniasklaidos, triskart Eurolygos čempionas „Panathinaikos” komandoje per dvejus metus uždirbs 7 mln. eurų. Be to, „Panathinaikos” klubas sutiko sumokėti išpirkos mokestį NBA komandai. Manoma, jog tai yra brangiausias žaidėjas per visą Graikijos krepšinio istoriją.

Vyriausiajam Atėnų ekipos treneriui Željko Obradovičiui į komandą pavyko prisivilioti ne tik Š.Jasikevičių, bet ir Graikijos rinktinės įžaidėją Vassilį Spanoulį ir kroatą Andriją Žižičių.

2003 metais Š.Jasikevičius pirmą kartą tapo Eurolygos nugalėtoju su Barselonos „FC Barcelona” (Ispanija) komanda, o 2004 ir 2005 metais šį laimėjimą pakartojo su Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis) klubu.

Su Lietuvos rinktine Šaras 2003 metais tapo Europos čempionu, o šių metų Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo bronzos medalį.

Praėjusius du sezonus Lietuvos krepšininkas rungtyniavo NBA lygoje. Jis atstovavo Indianos „Pacers” ir „Golden State Warriors” klubams.

Per dvejus metus NBA lygoje Š.Jasikevičius iš viso žaidė 138 rungtynėse, per jas pelnydavo 6,8 taško, atkovodavo 1,6 kamuolio bei atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.