Bushas JT forume paskelbė naujas sankcijas Mianmarui

Prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) antradienį paskelbė naujas Jungtinių Valstijų sankcijas kariniams Mianmaro valdytojams ir paragino kitas šalis pasekti JAV pavyzdžiu, kai Mianmare vyksta didžiausios per pastaruosius 20 metų protesto demonstracijos.

„Jungtinės Valstijos sugriežtins ekonomines sankcijas režimo lyderiams ir jų finansiniams rėmėjams”, – sakė G.W.Bushas savo kalboje per JT Generalinės Asamblėjos sesiją.

„Mes įvesime ilgalaikį vizų išdavimo draudimą asmenims, kurie atsakingi už baisiausius žmogaus teisių pažeidimus”, – paskelbė jis ir pridūrė, kad amerikiečiai yra „pasipiktinę” žmogaus teisių pažeidinėjimais Mianmare.

Apkaltinęs Mianmaro karinę valdžią „19 baimės viešpatavimo metų”, G.W.Bushas pažymėjo: „Griežtai ribojamos pagrindinės žodžio, susirinkimų ir tikėjimo laisvės. Etninės mažumos persekiojamos. Dažnas dalykas – priverstinis vaikų darbas, žmonių grobimai ir prievartavimai”.

Jis paragino „Jungtines Tautas ir visas šalis panaudoti diplomatinius ir ekonominius svertus Birmos (Mianmaro) žmonėms padėti susigrąžinti savo laisves”.

Pasak G.W.Busho, naujomis JAV sankcijomis siekiama „padėti Birmai taikiai pasikeisti”.

Tuo tarpu JT Saugumo Taryboje vieningos nuomonės šiuo klausimu nėra. Sausį Kinija ir Rusija vetavo rezoliuciją, raginančią Mianmarą liautis persekiojus mažumos ir opozicijos grupes ir žengti demokratijos link.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.