„Pitbulis” iš Lietuvos – IFL čempionas

JAV rengiamą IFL (tarptautinės kovų lygos) čempionatą praėjusį savaitgalį laimėjo Niujorko „Pitbulls” komanda, kuriai atstovavo ir buvęs regbininkas iš Lietuvos trisdešimtmetis Deividas Taurosevičius.

Viename Holivudo viešbučių „Seminole Hard Rock” vykusiame finale susigrūmė Niujorko „Pitbulls” ir keturių miestų komanda „Silverbacks”. Po permainingų dvikovų, stebint 3500 žiūrovų, pergalę rezultatu 3:2 šventė Niujorko komanda.

Prisidėjo prie pergalės

Niujorko komandą treniruojantis garsusis brazilų Gracie šeimos atstovas Renzo Gracie džiaugėsi auklėtinių triumfu: „Esu be galo laimingas, kad mes, IFL čempionatą pradėję pralaimėjimais, jį baigėme kaip čempionai. Visa tai pasako, kas yra džiudžitsu.”

Per pirmą finalo dvikovą Delsonas Heleno antrame raunde nugalėjo Jake’ą Ellenbergerį, ir Niujorko ekipa išsiveržė į priekį 1:0. Tada į ringą išėjo D.Taurosevičius – jis irgi jau per antrą raundą įveikė 24-erių Bartą Palaszewskį ir padidino „Pitbulls” pranašumą – 2:0. Trečiasis Niujorko klubo kovotojas Ricco Rodriguezas turėjo pripažinti Beno Rothwello pranašumą, ir skirtumas tapo minimalus – 2:1. Netrukus prieš „Silverbacks” kovotoją Ryaną McGiverną neatsilaikė ir Fabio Leopoldo, tad prieš lemiamą penktąją dvikovą rezultatas tapo lygus – 2:2. IFL čempionų vardus Niujorko klubui išplėšė Andre Gusmao. Jau pirmo raundo 53-ią sekundę jis įrodė savo kovos meno pranašumą prieš Mike’ą Ciesnoleviczių.

Lemtingas pusfinalis

Kaip jau rašėme, per IFL pusfinalį svorio kategorijoje iki 70 kg į „Pitbulls” komandą pirmąkart buvo įtrauktas sėkmingai JAV MMA turnyruose kovojantis šiaulietis D.Taurosevičius. Tąsyk „Pitbulls” klubo treneris Renzo Gracie buvusį Lietuvos regbio rinktinės žaidėją paėmė į komandą vietoj traumą patyrusio Eriko Owingso. Pusfinalyje Deividui teko susikauti su „Sabres” kovotoju amerikiečiu Savantu Youngu. Po trijų raundų dvikovos pergalę šventė lietuvis. Kaip paaiškėjo vėliau, būtent lietuvio pergalė ir atvėrė „Pitbulls” klubui vartus į IFL finalą: Niujorko kovotojai „Sabres” įveikė rezultatu 3:2.

Nuo 2001 metų JAV gyvenantis šiaulietis D.Taurosevičius regbį Amerikoje žaidė tik metus. 2002-aisiais pradėjo treniruotis džiudžitsu, boksą ir kikboksą, susidomėjo kovomis be taisyklių. Taip prasidėjo jo kovotojo karjera Užatlantėje.

Lygos virtuvė

D.Taurosevičius LŽ pasakojo, jog IFL lyga įkurta prieš dvejus metus ir jau sulaukė neregėto populiarumo. „IFL – tai naujai sukurta lyga. Panašiai kaip NBA ar NHL, – kalbėjo sportininkas. – Į ją patenka dvylika stipriausių komandų. Jos per sezoną kovoja tarpusavyje, o į finalą patenka du stipriausi klubai. Iki tol niekas negalėjo pamanyti, kad toks sportas gali būti įdomus ir komandinis. JAV yra begalė įvairių turnyrų. IFL per dvejus metus pažengė labai toli. Organizacija pasirašiusi didelius kontraktus su televizija.”

Po IFL finalo Deivido sąskaitoje – jau 10 pergalių ir du pralaimėjimai. Išsamiau apie tai, kodėl D.Taurosevičius paliko Lietuvą, kodėl atsisveikino su regbiu ir pradėjo kovoti ringe, skaitykite poryt „Sporto tribūnoje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.