Bendradarbiavimas su Rusija dėl Baltijos jūros ekologijos gerinimo kol kas neduoda vaisių, sako Švedijos ambasadorius

Švedijos investicijos kuriant Rusijoje infrastruktūrą Baltijos jūros ekologiniam saugumui užtikrinti kol kas trokštamų rezultatų neduoda, pareiškė Švedijos ambasadorius Rusijoje Juhanas Mulanderis.
Interviu Rusijos žiniasklaidai pirmadienį diplomatas apgailestavo, kad bendradarbiavimas su Rusija aplinkos apsaugos Baltijos jūroje srityje „kol kas neduoda trokštamų rezultatų”.

„Nepaisant stambių Švedijos investicijų valymo įrenginiams Sankt Peterburgo pietvakariuose statyti, šis miestas tebėra vienas didžiausių Baltijos jūros teršėjų”, – pabrėžė švedų ambasadorius.

Be to, sakė jis, nors Švedija aktyviai pasisako už Kaliningrado valymo įrenginių modernizavimą, projektas iki šiol nepradėtas rengti.

„Kanalizacijos vandenys, patenkantys tiesiai į Baltiją iš milijono miestų tualetų, žudo jūros ekologiją”, – pažymėjo jis.

Ambasadoriaus nuomone, tolesniam Švedijos ir Rusijos dialogui ekologijos tema būtų naudingas dviejų šalių žinybų, atsakingų už aplinkosaugą, vadovų susitikimas.

Diplomatas pažymėjo, kad tokiame susitikime būtų galima apsvarstyti „ne tik valymo įrenginių problemą, bet ir didėjančių naftos pervežimų Baltija padarinius”.

„Nors ir daug kartų kviestas į Švediją, Rusijos ministras, deja, taip ir nesugebėjo atvykti vizito”, – sakė diplomatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.