Ukrainos darbininkų kelias į Lietuvą sutrumpėjo

Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje jau nuo šių metų pradžios pradėjo pirmoji taikyti tvarką, leidžiančią darbininkams iš Ukrainos kur kas greičiau nei anksčiau išvykti dirbti į Lietuvą. Anksčiau užsieniečiai, vykstantys dirbti į Lietuvą, turėdavo šešis mėnesius laukti, kol bus išnagrinėti dokumentai dėl leidimo laikinai gyventi Lietuvoje. Dabar, Lietuvos ambasados Ukrainoje sėkmingos praktikos bei Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos ir Migracijos departamento bendro sutarimo pagrindu, deficitinių Lietuvoje specialybių darbuotojai, pateikę reikiamus dokumentus leidimui laikinai gyventi Lietuvoje gauti, iš karto gali pateikti dokumentus ir ilgalaikei daugkartinei vizai leidimo gyventi svarstymo laikotarpiui. Tai reiškia, jog užsienietis, turintis darbo biržos leidimą dirbti Lietuvoje, vėliausiai po savaitės nuo kreipimosi į Lietuvos ambasadą jau gali vykti legaliai dirbti į Lietuvą.

Ukrainiečiai dažniausiai į Lietuvą vyksta dirbti statybininkais, tolimųjų reisų vairuotojais, laivų korpusų suvirintojais ir surinkėjais. Dažniausiai tai gana aukštos kvalifikacijos darbuotojai, kurie darbą netolimame užsienyje renkasi dėl didesnio nei Ukrainoje atlyginimo. Pastaruoju metu Lietuvos ambasada Ukrainoje per mėnesį priima iki 200 prašymų dėl leidimų gyventi Lietuvoje. Palyginus su praėjusiais metais prašymų skaičius išaugo maždaug dvigubai.

Per pirmąjį 2007 metų pusmetį leidimus dirbti Lietuvoje gavo beveik tiek pat užsieniečių, kiek per visus 2006 metus (2,3 tūkst. ir 2,98 tūkst.). Legaliai Lietuvoje dirbančių užsieniečių skaičius ir toliau didėja. Supaprastinus legalią įsidarbinimo Lietuvoje procedūrą, žymiai sumažėjo asmenų, bandančių vykti dirbti nelegaliai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.