„Darbiečiai” viliasi, kad prokurorai ilgai už grotų nelaikytų V.Uspaskicho, jei šis sugrįžtų

Darbo partijos (DP) atstovai žada, kad buvęs jų lyderis Viktoras Uspaskichas į Lietuvą grįš pirmoje savaitės pusėje ir viliasi, jog teisėsaugos pareigūnai ilgam neuždarys į areštinę šio įtariamojo finansinėmis machinacijomis.

„Darbiečiai” teigia, jog V.Uspaskichas spalio 7 -ąją vyksiantiems rinkimams į laisvą Seimo nario vietą galės ruoštis ir būdamas už grotų.

„V.Uspaskichas turi pareigą Lietuvoje laimėti rinkimus. Jis rinkimų kampanijai vadovauti galės ir būdamas areštinėje. Pamatysime – jei jis yra labai baisus ir jo bijo politikai, tai bus pasistengta, kad rinkimuose jis išvis nedalyvautų”, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Maskvoje V.Uspaskichą su dar keliolika kolegų apsilankęs DP lyderis Kęstutis Daukšys.

„Darbietė” Loreta Graužinienė pridūrė, jog V.Uspaskichui inkriminuojamas nusikaltimas nėra toks „baisus”, kad kandidatą į Seimą reikėtų ilgai laikyti areštinėje.

„Yra tarptautinis arešto orderis, jį laikyti uždarytą nematome pagrindo, tie įtarimai yra finansiniai, dėl neteisingos apskaitos, o tokių įtarimų būna ne vienai įmonei”, – kalbėjo L.Graužinienė.

DP atstovai, nuvykę į pasislėpusio nuo Lietuvos teisėsaugos V.Uspaskicho spaudos konferenciją Maskvoje praėjusį penktadienį ir už tai nusipelnę aštrios kritikos, neįžvelgia padarę žalos Lietuvai.

„Vizitas buvo naudingas ir partijai, ir Viktorui, kad gautume betarpiškus atsakymus. Jei mes pažeidėme Seimo statutą, nepranešdami apie vizitą, tai už tai atsakysime, bet Seimo pirmininkui Viktorui Muntianui derėtų pažiūrėti ir į kitų išvykas savaitėmis”, – kalbėjo K. Daukšys.

Europarlamentarė Ona Juknevičienė, taip pat dalyvavusi penktadienį Maskvoje vykusioje spaudos konferencijoje, pareiškė, jog „darbiečiai” apie tariamus žmogaus teisių pažeidimus Lietuvoje gali kalbėti ir iš Baltarusijos, ir iš Kubos.

„Nesuprantu, iš kur kilo tokia baimė, kad parlamentarai gali kalbėti iš Maskvos. Aš kalbėsiu apie žmogaus teises ir demokratiją Lietuvoje iš bet kurios tribūnos – iš jūsų, jei man duosite, arba iš Kubos, arba iš Minsko. Man visai nesvarbu, iš kur kalbėti”, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė O.Juknevičienė.

„Darbiečiai” pažėrė ir kaltinimų Lietuvos vyriausybės ir Seimo vadovams.

„Puikiai žinau, kad Gediminas Kirkilas, atėjęs į premjerus, turėjo du tikslus – vieną jau pamiršome, o antrasis – sunaikinti Darbo partiją, panaudojus neteisėtas priemones prieš oponentus”, – pirmadienį teigė O.Juknevičienė.

Kita „darbietė” Loreta Graužinienė užsipuolė Seimo pirmininką, pareikšdama, jog V.Muntianas bijo buvusio bendražygio grįžimo.

„V.Muntianas parodė neadekvačią baimę mūsų išvažiavimui, o jam matyt yra ko bijoti”, – teigė L.Graužinienė.

Rusijos sostinėje V.Uspaskichas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje žadėjo įrodyti, jog jį buvo siekiama pagrobti ir nužudyti, tačiau jokių įrodymų nepateikė. Į spaudos konferenciją išvyko ir 14 parlamentarų iš Darbo partijos.

Penktadienį šalies prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas ir daugelis politinių partijų pareiškė, jog parlamentarų vojažas į Maskvą – gėdingas akibrokštas valstybei.

Darbo partijos ekslyderis apie ketinimus grįžti kalba ne pirmą kartą – pastarąjį kartą V.Uspaskichas parsirasti Lietuvon žadėjo tapęs kandidatu ir įgijęs teisinę neliečiamybę, tačiau VRK patenkino Generalinės prokuratūros prašymą neliečiamybę panaikinti.

„Darbiečiai” tokį VRK sprendimą apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau šis palaikė VRK poziciją.

Generalinė prokuratūra buvusios „darbiečių” lyderio neliečiamybę prašė panaikinti argumentuodami teismo sprendimais, kuriais V.Uspaskichui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Seimo narys Dzūkijos apygardoje bus renkamas spalio 7 dieną vietoj šį pavasarį parlamentaro mandato atsisakiusio ir Alytaus rajono meru tapusio konservatoriaus Algirdo Vrubliausko.

Kėdainių verslininką 48 metų V.Uspaskichą, anksčiau dėl skandalų netekusį ūkio ministro ir Seimo nario postų, Lietuvos teisėsauga įtaria apgaulingų duomenų apie jo vadovautos partijos pajamas ir jų naudojimą pateikimu Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir VRK.

Pernai rugpjūčio 25 dieną Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas V.Uspaskichui skyrė kardomąjį suėmimą. Jis Rusijoje yra pasiprašęs prieglobsčio. Sprendimas dėl prieglobsčio kol kas nepriimtas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "„Darbiečiai” viliasi, kad prokurorai ilgai už grotų nelaikytų V.Uspaskicho, jei šis sugrįžtų"

  1. Demokratiskos valdzios pilietis

    Nsunku suprasti kokia valdzia yra Lietuvoje…???? Is valdzios pareigunu darbu ir elgesio,tai yra nusikalteliai, o ne demokratiskos valdzios pareigunai. Nusikalteliai Lietuvai ir Lietuvos zmonems, grizta i Lietuva ir valdzios pareigunai ju bijo…..idomu kodel…??? Tikriausia buvo nusikaltimo partneriai. Dabar bijo, kad Lietuvos zmones suzinos kas yra Lietuvos vadovai. SARMATA PRIES VISA PASAULI. HULIGANAI / VALDZIOS PAREIGUNU PARTNERIAI TYCIOJASI IS LIETUVOS ZMONIU IR ZEMINA LIETUVOS VARDA. KITOJE IR DEMOKRATISKOJE VALSTYBEJE, TOKIE , KAIP KRAUZINIENE, DAUKSYS IR KITI, KURIE VAZIAVO I MASKVA, BUTU LAIKOMI IR BAUSTI, KAIP KRASTO ISDAVIKAI. KAS JU LAUKIA LIETUVOJE……????

  2. Darbietis

    Zmones ar ne laikas atsibusti ir suprasti jog Lietuvoje negalima galvoti kitaip kaip maskuota komunistine-plesikavimo mastysena. Jeigu tu reiski savo mintis ir norus demokratiskai, visiems suprantama kalba, tu tikrai neitiksi valdzios,, elitui”o teisingiau mafijozinei strukturai. Jus manote kodel svietimui skiriama tiek mazai pinigu.Juk bijoma, kad tos ,dabartines valdzios atzalos negales aklai valdyti isprususiu masiu. Tu pavyzdziu-N. Todel Darbo partijos programa ir buvo isjuokta. Atsibuskit.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.