Muziejus nori naujų archyvų fondų

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus siekia pasistatyti modernų archyvų fondų pastatą.

Fondus norima statyti senamiestyje prie Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus esančiame skverelyje tarp Daržų ir Didžiosios Vandens gatvių esančioje aikštelėje. Tiesa, dokumentais dar nepatvirtinta, kad ši vieta atiteks muziejaus reikmėms.

Iki šiol muziejus archyvų fondų neturėjo.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys sakė, kad kol kas fondai glaudžiasi buvusiame Kraštotyros muziejuje, Liepų g. 7 name. Tačiau ši vieta neatitinka archyvų fondams keliamų reikalavimų.

J.Genys pasakojo, kad pagal naujausius reikalavimus, fonduose turi būti sumontuotas specialus apšvietimas, kondicionavimo sistema.

Direktorius pasakojo, kad nusižiūrėta vieta būtų labai patogi archyvų fondams. Esą taip fondai būtų lengviau pasiekiami ir muziejaus lankytojams, ir praeitį tyrinėjantiems moksliniams bendradarbiams.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus siekia ir toliau atnaujinti bei plėsti savo ekspozicijas, skaičiuojančias 17-tus metus. Kol kas pavyko atnaujinti tik priešistorės ir viduramžių ekspozicijas. Kitos laukia eilės.

Ypač nekantriai Antrojo pasaulinio karo, pokario ir rezistencinių kovų laikų ekspozicijos atnaujinimo laukia Lietuvos politiniai kaliniai ir tremtiniai. Jie netgi paprašė, kad šios ekspozicijos atnaujinimo klausimas būtų įtrauktas ir į naująjį Klaipėdos strateginį planą, kuris šiuo metu derinamas savivaldybės komitetuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.