Klaipėdiečiai prisiminė dviračius

Tarptautinę dieną be automobilio dauguma klaipėdiečių ignoravo. Tačiau radosi keli šimtai miestelėnų šeštadienį pasirinkusių švaresnę transporto priemonę – dviratį.

Vienijo šeimas

Europos judriosios savaitės renginius Klaipėdoje užbaigė šeštadienį vykusios dviračių varžybos „Nesė Group taurė – 2007”.

Į Teatro aikštę atvyko per du šimtus dalyvių ir žiūrovų.

Susirinkusieji džiaugėsi, kad oras šeštadienį buvo tinkamas ištraukti dviračius, todėl dalyvavo ir visai mažučiai dviratininkai.

Vienas iš organizatorių, radijo „Vox Maris” direktorius Arūnas Vismantas sakė, kad šis renginys turėtų skatinti šeimas praleisti laisvalaikį kartu, gyventi sveikiau.

Dalijo respiratorius

Varžybų šūkiu „Mink lengvai – kvėpuok sveikai” vadovavosi ekologinis klubas „Žvejonė”. Jie dalyviams dalijo respiratorius, nes, pasak ekologų, mieste nebeįmanoma kvėpuoti dėl automobilių išmetamųjų dujų.

Renginio pradžioje varžybų dalyviai plojimais išlydėjo 30 klubo narių į dviejų dienų žygį dviračiais iki Šventosios.

Dviračių varžybos buvo suskirstytos į kelias grupes – vaikų, moterų, vyrų, komandinės ir dviračių „drago”. Populiariausia rungtis buvo vyrų dviračių varžybos. Į jas užsirašė apie 40 norinčių.

Lenktynių trasa tęsėsi Turgaus, Mažosios Vandens, Herkaus Manto gatvėmis. Vyrai ir moterys turėjo nuvažiuoti 6,6 km., vaikai – du kilometrus, o komandinės rungties dalyviai turėjo įveikti 15, 4 km. Dalyviai skundėsi, kad senamiesčio akmeninis grindinys netinka dviračių varžyboms rengti.

Nugalėtojai negrįžo tuščiomis

Varžybų prizinis fondas buvo 5 tūkstančiai litų. Dalyviams įteikti medaliai, o pirmųjų trijų vietų dalyviai apdovanoti piniginiais prizais.

Vyrų rungtyje 500 litų laimėjo Mantas Vaščiūla, iš moterų greičiausia buvo Gerda Breivytė. Vaikų rungtyje po du šimtus litų atsiėmė Lukas Čepelė ir Neda Lenkevičiūtė. Komandinėje rungtyje greičiausi buvo „Focus I” komanda. Ji laimėjo tūkstantį litų. „Drago” lenktynėse nepralenkiamas buvo Marius Gredliauskas.

Sportiškiausiai Dementjevų šeimai buvo įteikta dienraščio „Klaipėda” prenumerata. Sportiškiausio senjoro apdovanojimą atsiėmė Adolfas Krizuonis. O jauniausias dalyvis, net nesulaukęs varžybų pabaigos, buvo Matas Linauskas.

Originaliausios varžybų dalyvės Daiva ir Dalia juokavo, kad į šventę reikia pasipuošti. Todėl šios damos nepamiršo ne tik puošnių suknelių, skrybėlaičių, bet įsisodino į dviračio krepšelį ir šuniuką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.