Fidelis Castro paneigė gandus apie savo mirtį

Penktadienį Kubos lyderis Fidelis Castro (Fidelis Kastro) pasirodė per televiziją. Po daugiau nei tris mėnesius trukusios pertraukos surengtas interviu paneigė spėliones, jog sergantis revoliucionierius mirė ar patyrė dar vieną rimtą priepuolį.
81-erių F.Castro lėtai dėstė mintis apie pasaulio reikalus, šaltąjį karą ir pasaulio ekonomiką. Nuo pastarojo interviu, kuris per valstybinę televiziją buvo parodytas birželio 5 dieną, jis atrodė mažai pasikeitęs.

Fotelyje sėdinčio trispalviu sportiniu kostiumu vilkinčio F.Castro amžių išdavė pražilusi barzda ir maišai po akimis.

„Štai ir aš, – sakė F.Castro, paneigdamas gandus, jog yra miręs ar bemirštantis. – Niekas nežino, kada jis mirs”.

Per interviu Kubos lyderis atsakė į klausimus apie šią savaitę išspausdintą apybraižą, kurioje užsipuolė savo ilgalaikį ideologinį priešą – Jungtintes Valstijas.

„Vakar euro kursas buvo 1.41 dolerio, o nafta, jei neklystu, kainavo apie 84 dolerius (205 litai) už barelį”, – F.Castro parodė, kad domisi kasdieniais reikalais ir kad interviu iš tiesų yra darytas visai neseniai.

F.Castro į valdžią Karibų jūrų saloje atėjo po 1959 metų revoliucijos.

2006 metų liepą, po skubios žarnyno operacijos, valdžią jis perdavė jaunesniajam broliui Rauliui Castro (Rauliui Kastro) ir viešumoje nebepasirodė.

Tiesa, F.Castro buvo nufilmuojamas ar nufotografuojamas su besilankančiais užsienio valstybių lyderiais, be to, per pastarąjį pusmetį vietos žiniasklaida nuolat spausdino jo straipsnius ir apybraižas.

Majamyje gyvenantis žymus Kubos tremtinys Ramonas Saulis Sanchezas (Ramonas Saulis Sančesas) teigė, kad F.Castro yra politine prasme miręs, nors fiziškai jis dar gyvas, ir kad pokyčiai šioje komunistinėje valstybėje neišvengiami.

„Mano nuomone, jis atrodo geriau nei pastarąjį kartą. Tačiau nereikia pamiršti, jog jis labai ligotas žmogus, be to, labai senas. Ir nors jis galbūt kol kas yra stabilios sveikatos, manau, jo politinė karjera baigta”, – sakė R.S.Sanchezas, vadovaujantis Kubos pabėgėlių organizacijai „Demokratinis judėjimas”.

„Juk kalbame apie žmogų, kuris sugriovė valstybę, išskyrė šeimas ir valdė beveik pusę amžiaus”, – pridūrė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.