JAV Senate žlugo dar vienas demokratų planas dėl karo Irake

JAV Senato demokratams penktadienį teko nusivilti, kadangi nepavyko priimti įstatymo dėl karių išvedimo iš Irako per devynis mėnesius. Taip baigėsi savaitę trukusi kova, vėl suskaldžiusi parlamentą karo Irake klausimu.
Pasiūlymo šalininkai pareiškė, jog ketina praleisti savaitgalį rengdami kompromisinį variantą, kuris patrauktų daugiau rėmėjų, norinčių mesti iššūkį prezidento George’o W. Busho (Džordžo Bušo) strategijai Irake, ir neigė švaistą Senato laiką.

„Mūsų niekas neatbaidys, – sakė Mičigano demokratų senatorius Carlas Levinas (Karlas Levinas). – Nėra geresnio būdo išnaudoti Senato laiką, kaip mėginti pakeisti karo Irake kryptį”.

Senatas 47 balsais prieš 47 pasisakė dėl C.Levino ir Rod Ailendo demokrato Jacko Reedo (Džeko Rido) plano, numatančio, kad didžioji dalis JAV karių Iraką turėtų palikti per devynis mėnesius nuo įstatymo įsigaliojimo. Tačiau tam, kad įstatymas būtų priimtas, reikia ne mažiau kaip 60 balsų, pasisakančių už jį. Pastarojo balsavimo rezultatai buvo net blogesni už liepos mėnesį vykusio panašaus balsavimo, kuriame balsų santykis buvo 52-47.

Šis demokratų pralaimėjimas buvo vienas iš daugelio šią savaitę: ketvirtadienį buvo atmestas demokratų pasiūlymas sumažinti karo finansavimą, o planas suteikti JAV kariams daugiau atostogų tarp misijų taip pat žlugo, nes, pasak kritikų, tai apribotų kariškių gebėjimą išlaikyti nemažėjančią galią.

Baltieji rūmai neslėpė savo džiaugsmo. „Mes džiaugiamės, kad visi balsavimai šią savaitę baigėsi taip”, – sakė atstovė Dana Perino. Tačiau ji sakė esanti tikra, kad bus „dar daugiau diskusijų ir debatų dėl šio karo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.