Klaipėdos futbolo sirgaliai – ramūs

„Atlanto” futbolo komanda turėtų pasirūpinti, kad Klaipėdos centriniame stadione kabotų varžybų tvarkaraštis

Stadione vyrauja tvarka

Tokiu būdu ji nušautų kelis zuikius: sirgaliai būtų informuoti ne tik apie rungtynes, komandų užimamas vietas ir taškus, bet tuo pačiu jie galėtų perskaityti ir „Lankytojų elgesio Klaipėdos centriniame stadione taisykles” niekas nėra skaitęs.

aršiems sirgaliams, paprastų žmonių kalba kalbant, fanams, yra skirtos specialios vietos. Rungtyniaujančių komandų rėksniai būna priešingose aikštės pusėse ir toli vieni nuo kitų. Kontaktas neįmanomas, juoba kad prie liepsnagerklių budi „Argus” saugos tarnybos vyrukai arba policininkai su guminėmis lazdomis.

Bjaurias muštynes prisiminus

Tiesa, būta visko. žiaurios muštynės tarp fanų įvyko, kai žaidė „Atlantas” su Maskvos „Spartaku”. Taškėsi kraujai, kaip kardai švytravo guminės lazdos. Vienas sirgalius po tų muštynių mirė.

Centrinio stadiono direktorius Romualdas Pargaliauskas dienraščiui sakė, kad mūsų žiūrovai palyginti ramūs ir jokios bėdos faktiškai nėra. Tiesa, kaip tvirtino direktorius, vienas kitas ateina rungtynių žiūrėti įmetęs, bet įmetėlis, priklausomai nuo stovėsenos ir elgsenos, ne visuomet patenka į stadiono vidų.

Drausmina „Argus” ir policija

Tvarką stadione, pasak R. Pargaliausko, palaiko „Argus” vyrai ir policijos pareigūnai. „Už tvarką ir drausmę stadione atsako „Atlanto” klubas, o ne mes”, – tvirtino stadiono vadovas.

Ir dar direktorius sakė, kad labai svarbu žiūrėti, kad sirgaliai nebėgtų kaip avių banda į aikštę. Bet ir su šiuo darbu saugotojai susidoroja.

Visų nuogai neišrengsi

„Argus” saugos tarnybos vadovas Romualdas Jonaitis patvirtino stadiono direktoriaus žodžius: didelės bėdos su mūsų sirgaliais nėra. Jo žodžiais, žiūrima, kad fanai nemėtytų į aikštę petardų, batų ir puspadžių, o mėgėjai parėkauti neįsineštų užsikišę už diržo pusę litro drūtvandenio. Bet, anot „Argus” vadovo, kiekvieno žmogaus neišrengsi.

R.Jonaitis itin atkreipė dėmesį į vieną mūsų futbolo aistruolių bjaurią ydą – keikimąsi. Keikiasi vyrai triaukščiais rusiškais keiksmažodžiais gražiau nei šiaučiai. Net per nugarkaulį šiurpas eina. Kitas „Py-da-re!” užgriaudžia kaip koks turkiškas būgnas. O čia pat vaikai sėdi, klauso ausis patempę ir klausia, kas tas yra „pydaras”? Tuos keikūnus apsaugininkai būtinai perspėja.

Iš taisyklių galima pasišaipyti

Na, o pradžioje minėtos „Lankytojų elgesio Klaipėdos centriniame stadione taisyklės” vertos švelnaus pasišaipymo.

Kas stadione yra matęs saugojimo kamerą, bufetą, kavinę, informacijos biurą, telefoną automatą”, kioską? Niekas! Nebent saugojimo kamera yra vadinama rūbinė pastato viduje, į kurią per rungtynes žiūrovas neįleidžiamas. Tiesa, „Nesės” viešbutyje veikia ir kavinė, bet ten gėrimų kainelės – ne sirgalių nosiai. Yra ir kioskas… pardavinėjantis bilietus.

Taisyklėse rašoma, kad apie teisėtvarkos pažeidėjus reikia pranešti administracijai. Vadinasi, pamatei tribūnoje geriantį – bėk paskųsti jį administracijai. Tik kaip paskui po šito pranešimo išneši sveiką kailį iš stadiono.

Jau bene šimtą metų, sulipę į aukštoką pušį prie aikštės, žiūrovai stebi rungtynes, o taisyklėse rašoma: draudžiama lipti ant apšvietimo įrengimų, medžių.

Pabandyk, jei gudrus, iškrapštyti tuos sirgalius paukščius iš tos pušies.

Negalima į stadioną ir įvažiuoti automobiliu, o tų automobilių čia – gyvas velnias.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.