Traškučių badas vaikus gena į gatvę

Kai mokyklose beveik nebeliko užkandžius parduodančių aparatų, moksleivių tėvai susirūpino, ar nevertėtų jų vėl grąžinti.

Negavę bėga per gatvę

Neradę savo mėgstamų traškučių ar šokoladukų, mokiniai per pertraukas bėga į parduotuves ir jų vis tiek prisiperka.

„Geriau jau tegu vaikai tų traškučių nusiperka mokykloje, negu nesaugiai bėgioja per gatvę. Dar atsitiks kokia nelaimė”, – taip maisto aparatų buvimą pateisina tėvai ir pačios mokymo įstaigos, kuriose dar pardavinėjami užkandžiai iš maisto aparatų.

Nusiperka ir cigarečių

„Pernai mes surengėme apklausą. Paaiškėjo, kad dauguma vaikų vietoj karšto maisto pasirenka maisto aparatuose esančius užkandžius. Todėl aparatų atsisakėme”, – kalbėjo „Aitvaro” gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Marina Kostikova.

„Žemynos” gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė teigė, kad pamėgtą nesveiką maistą mokiniai vis tiek perka. „Kitoje gatvės pusėje yra degalinė. Joje mokiniai nusiperka ne tik traškučių, bet ir sidro, cigarečių”, – tvirtino R.Podoliankienė.

Vitės pagrindinėje mokykloje vaikai vis dar renkasi sintetinį maistą. „Jei ne iš aparato, tai nusipirks parduotuvėje”, – teigė mokyklos mokytojai.

Siūlo jogurto ir sulčių

Dar pavasarį Klaipėdoje užkandžių iš aparatų buvo galima nusipirkti penkiose mokyklose.

Po Seimo ir savivaldybės siūlymų jų atsisakyti, šių aparatų neliko trijose uostamiesčio mokyklose. Pasak Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Jolantos Ceplienės, dviejose mokyklose likusiuose aparatuose siūlomo maisto racionas yra suderintas su Visuomenės sveikatos centru.

„Ten dabar galima nusipirkti jogurto, sulčių”, – teigė Vydūno vidurinės mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

5 atsiliepimai į "Traškučių badas vaikus gena į gatvę"

  1. bite maja

    uzsienyje mokyklos yra aptvertos ir pertrauku metu niekam neleidziama niekur eiti. keista, kad mes, imdamiesi kazkokios reformos, jos atsisakom pataikaudami besipriesinantiems. juk visada atsiras tokiu, kuriems nepatiks naujoves. o be to, tie aparatai reikalingi verslininkams, stai jie ir uzsako panasius str, kad neva tai del to, kad vaikai mokykloj nenusiperka traskuciu, eina i gatves. nesamone, geda klausyt

  2. tas

    maistas is aparatu yra sintetinis ir pats nesveikiausias. Tegul atveza i mokyklas sulciu, skaniu svieziu bandeliu, o ne to brudo 🙄

  3. as

    dar ko neprisvaigsit – aptvert mokykla 👿 , tai jau butu ne mokykla, o kalėjimas

  4. as

    nuo mazu dienu patys tevai pripratina vaikus kramsnoti traskucius ,o paskui svarsto,kaip sia problema spresti.As nuo mazu dienu kaliau vaikui i galva kas sveika o kas ne.Ir poreikiotokio didelio nera.Tevai pirmiausia turi praeiti pamokeles apie traskuciu zala,o po to ir vaikai.Nes kitiap problemos niekaip neisspresim.

  5. linastron

    bl cia tai prikolas „Ten dabar galima nusipirkti jogurto, sulčių”, – teigė Vydūno vidurinės mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas.
    jo jo bl jogurto ir sulciu yra
    visokie snikeriai kolos ir kitokie turkiski brudai. tas aparatas dar iki siol stovi ir nieks nezada jo is ten isvezt 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.