Sostinės meras: šildymas vilniečiams nebrangs

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas patikino, kad ateinantį šildymo sezoną sostinės gyventojams kainos už šilumą nekils.

„Jos liks tokios, kokios yra nustatytos šiai dienai. Jei šilumos tiekėjai norės didinti šilumos kainas, imsimės teisinių priemonių, kad tas nebūtų padaryta”, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė J. Imbrasas.

Vilniaus mero tikinimu, šį rudenį, žiemą ir pavasarį vilniečiams šilumos kaina neaugs nepaisant gamtinių dujų kainų pokyčių, praneša Lietuvos radijas.

J. Imbrasas tikina, kad sostinės gyventojus nuo šilumos kainų didėjimo saugo savivaldybės sutartis su „Dalkia”. Mat joje, J. Imbraso teigimu, nurodyta, kad šilumos kainos vilniečiams gali būti didinamos tik kartą per metus.

Paskutinį kartą kainos už šilumą sostinės gyventojams buvo padidintos šių metų liepos mėnesį po gamtinių dujų kainų šuolio. Tuomet centralizuotai tiekiamos šilumos kaina gyventojams padidėjo 15,5 proc. iki 14,56 ct už kilovatvalandę.

J. Imbrasas teigė atmetęs šilumos tiekėjų siūlytus šilumos tiekimo grafikus.

Šilumos ūkį valdant miestui gyventojams tiekiamas šilumos kiekis buvo reguliuojamas kelis kartus per dieną. Dabar pateiktuose grafikuose tą siūloma daryti kas dvi savaites. „Tai reiškia, kad šilumos tiekėjas gaus didesnę naudą, nes oro temperatūrai nukritus tiekiamos šilumos kiekis nesikeis. Sieksime, kad namai nebūtų peršildomi”, – kalbėjo meras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.