Prancūzija tikrins imigrantų giminaičių DNR, nusprendė žemieji rūmai

Prancūzijos parlamento žemieji rūmai priėmė įstatymą, kuris sugriežtina įvažiavimo taisykles šalyje gyvenančių imigrantų giminaičiams, praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Įstatymas, kurį pasiūlė dešiniųjų vyriausybė, turinti daugumą abejuose Nacionalinio Susirinkimo rūmuose, numato, kad imigrantai bus tikrinami, ar gerai moka prancūzų kalbą, o esant reikalui taip pat turės atlikti genetinę ekspertizę giminystei patvirtinti.

„Už” šį įstatymą balsavo valdančiosios partijos nariai, o kairioji opozicija ir jos negausūs atstovai kabinete – „prieš”. Aukštieji rūmai svarstys įstatymo projektą spalį.

Jeigu įstatymas bus galutinai priimtas toks, koks dabar yra, visi užsieniečiai, vyresni nei 16 metų, norintys susijungti su giminaičiais, kurie imigravo į Prancūziją, privalės tėvynėje atsakyti į testo klausimus, patvirtindami, jog puikiai moka prancūzų kalbą ir žino, kokios yra „respublikos vertybės”.

Be to, Prancūzijoje gyvenantys giminaičiai privalės pateikti patvirtinimą, kad jų pajamos ne mažesnės už minimalųjį darbo užmokestį (1 279 eurai (4,4 tūkst. litų) per mėnesį iki mokesčių sumokėjimo) ir kad jie gali aprūpinti būtiniausiais dalykais atvykstančius iš užsienio savo šeimos narius.

Jeigu nėra dokumentų, patvirtinančių giminystę arba iškyla „rimtų abejonių”, ar šie dokumentai tikri”, pareiškėjai giminystės ryšiams patvirtinti turės už savo pinigus atlikti DNR tyrimą.

Buvo padaryta įstatymo pataisa, kad nuostata dėl DNR tyrimo įvedama eksperimento tvarka ir galios iki 2010 metų.

Prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) turės išleisti specialų įsaką, kokia tvarka turi būti atlikta genetinė ekspertizė, ir pateikti sąrašą šalių, kur ji bus taikomas.

Iki įstatymo priėmimo vyriausybės atstovai sakė, kad abejonių dėl dokumentų tikrumo dažnai kyla Afrikos šalyse.

„Opozicija balsavo prieš įstatymo priėmimą; užsienio reikalų ministras Bernard`as Kouchneras (Bernaras Kušneras), kuris yra socialistų partijos narys, tai pat atsiliepė apie jį kritiškai.

Imigracija seniai yra viena svarbiausių N.Sarkozy politinės vizijos tema.

Tapęs šiais metais prezidentu jis nustatė nelegalių imigrantų deportavimo kvotas. Šių metų kvota – 25 tūkst. žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.