Didžiausia Lenkijos IT bendrovė „Asseco Poland” perka „Sintagmos” akcijas

Uždaroji akcinė bendrovė „Sintagma” praneša, kad 2007 m. rugsėjo 20 d. buvo užbaigtas sandoris dėl UAB „Sintagma” kontrolinio akcijų paketo pardavimo Lenkijos IT bendrovei „Asseco Poland S.A.”. Pagal šį sandorį „Asseco Poland” iš 7 „Sintagmos” akcininkų įsigijo 56,24% bendrovės akcijų paketą ir tokiu būdu įgijo teisę formuoti bendrovės valdybos daugumą. Bendrovės generalinis direktorius Evaldas Drąsutis ir bendrovės vykdomasis direktorius Albertas Šermokas lieka bendrovės akcininkais ir išlaiko savo užimamas pareigas bei vietas bendrovės valdyboje.
„Šiuo sandoriu „Asseco Poland” tampa strateginiu investuotoju į „Sintagmą”, o „Sintagma” – didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje IT kompanijų grupės nare. „Sintagmos” tikslai visiškai sutampa su „Asseco Poland” tikslais regione: verslo plėtra Lietuvoje ir už jos ribų bei stiprios IT grupės formavimas, organiškai ir per susiliejimus bei įsigijimus. Bendrovės prioritetinės veiklos sritys, kaip ir iki šiol, yra programinė įranga ir IT paslaugos viešajam ir finansų sektoriui, didelių organizacijų aptarnavimas, o geografiškai – Baltijos ir NVS šalys. Taip pat sieksime panaudoti savo patirtį visoje Centrinėje ir Rytų Europoje”, – sako UAB „Sintagma” generalinis direktorius Evaldas Drąsutis.
UAB „Sintagma” akcininkų finansų konsultantas šiame sandoryje buvo „KBC Securities Baltic Investment Company”. Akcijų pirkimo-pardavimo sandoris neliečia UAB „Sintagma technika”, kuri anksčiau buvo UAB „Sintagma” 100% valdoma dukterinė įmonė. UAB „Sintagma technika” 2007 m. gegužės mėnesį akcininkų buvo visiškai išpirkta iš UAB „Sintagma”, todėl abi įmonės, istoriškai turinčios tą patį vardą, nebesudaro įmonių grupės. Pagal susitarimą UAB „Sintagma technika” išsaugo teisę naudoti savo vardą dar dvejus metus po sandorio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.