Kėsinęsi į senolio butą – teisūs

Prokurorams nepavyko įrodyti, kad du Akmenės gyventojai ketino gudrumu užvaldyti uostamiesčio senamiestyje gyvenančio senuko butą.

Įsodino į taksi

Apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį.

2005 metų spalio pabaigoje iš namų Klaipėdos senamiestyje dingo 59 metų Pilies gatvės 5-ojo namo gyventojas Stasys Steponas Gedvilas. Našlys sunkiai vaikščiojo, dažnai girtaudavo.

S.S.Gedvilo dukrai, gyvenančiai miesto pietinėje dalyje, paskambino tėvo kaimynė ir papasakojo mačiusi, kaip trys nepažįstami vyrai ko ne nešte išnešė senuką, įsodino į taksi ir išvežė nežinoma kryptimi. Moteris kreipėsi į policiją, prašydama paskelbti tėvo paiešką.

Parašė testamentą

Po kelių dienų pas S.S.Gedvilo dukrą į namus atėjo nepažįstamas vyras. Jis pareikalavo, kad moteris sutiktų parduoti jam tėvo butą, kurio dalis po motinos mirties priklausė ir jai. Vyras atsinešė dokumentą, kuriuo S.S.Gedvilas įgaliojo ji tvarkyti buto pardavimo reikalus.

Toks vizitas moterį labai nustebino. Ji atėmė tėvo pasirašytą įgaliojimą ir pažadėjo jį grąžinti tik tada, kai pasikalbės su tėvu. Tikinęs, kad jau kitą dieną atveš pas dukrą neįgalų tėvą, nepažįstamasis nebepasirodė ir telefonu neatsiliepė.

Netrukus paaiškėjo, kad senuko butą siekė gauti Akmenėje gyvenantys 34 metų Vaidas Vanagas ir septynis kartus teistas 27 metų Nerijus Vitkus.

Vienuoliktajame notarų biure senukas buvo pasirašęs paveldėjimo dokumentą. Juo klaipėdietis savo buto dalį užrašė V.Vanago dukrai, kurios gyvenime nebuvo matęs.

Klastos neįžvelgė

S.S.Gedvilas buvo laikomas išnuomotame bute Palangoje. V.Vanagas ir jo bendrininkai įtikino senolį, kad vyrai suremontuos jo butą ir pakeis duris be atlygio.

Sunkiai besiorientuojantis senukas nesuvokė, kokius dokumentus pasirašė ir kas jo gali laukti ateityje.

V.Vanagas ir N.Vitkus buvo kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei pasikėsinimu apgaule pasisavinti svetimą didelės vertės turtą.

Dviejų instancijų teismai nusprendė, kad šie vyrai nieko pikta nepadarė, o S.S.Gedvilas su jais reikalus tvarkė puikiai suprasdamas, ko nori ir kas jo laukia.

Medikų išvadomis, senolis – sveiko proto, bet dėl nuolatinio girtavimo ne visada susivokia aplinkoje.

Vėliau S.S.Gedvilas parašė naują testamentą, butą pardavė ir persikėlė gyventi pas dukrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.