Derybos su Iranu dėl jo branduolinės programos neturi tęstis metų metais, mano Prancūzija

Derybos su Teheranu dėl jo branduolinės programos neturi tęstis metų metais, pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernard`as Kouchneras (Bernaras Kušneras) interviu „Le Figaro”.
Drauge jis pažymėjo, kad ragina diplomatinėmis priemonėmis išspręsti konfliktą ir kad Paryžius turi tapti tarpininku tarp Vakarų ir Irano.

Vakarų šalys, tarp kurių aktyviausios JAV ir Prancūzija, kritikavo TATENA ir Irano susitarimą, kuris reikalauja iš pastarojo ataskaitos apie slaptus branduolinius projektus, bet nekelia klausimo dėl to, kad jis vis sparčiau sodrina uraną.

„Mes turime sudaryti visas galimybes, kad susitartų Vakarai ir Iranas, ir svarbiausia – dėl (Irano) urano sodrinimo programos nutraukimo”, – sakė ministras.

„Tačiau šie svarstymai negali tęstis metų metais – mes turime surasti sprendimą”, – pridūrė jis, pažymėdamas, jog, kai kurių stebėtojų nuomone, naujausias TATENA ir Irano susitarimas padeda pastarajam „laimėti laiko”.

Teheranas neigia kaltinimus, kad jis slaptai kuria branduolinį ginklą.

Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, JAV ir Rusijos atstovai ketina apsvarstyti penktadienį galimybę įvesti trečiąjį sankcijų Iranui paketą dėl to, kad Teheranas atsisako nutraukti branduolinius projektus, kurie gali būti panaudoti branduoliniam ginklui kurti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.