Tarptautinė žiniasklaidos kompanija sumokės

Neįvardinta tarptautinė žiniasklaidos kompanija organizacijai „Business Software Alliance” (BSA) sumokės iki šiol didžiausią kompensaciją dėl neteisėto programinės įrangos naudojimo. BSA pateikus įtarimus dėl neteisėtai naudojamų „Adobe”, „Autodesk”, „Avid” ir „Microsoft” programų, žiniasklaidos kompanija sutiko sumokėti 2,5 mln. eurų (apie 8,6 mln. litų) dydžio kompensaciją.

Šioje kompanijoje, kurios pavadinimas neskelbiamas dėl teisinių priežasčių, remiantis BSA skundu, buvo atliktos kratos ir įšaldytos jos lėšos. Praėjusiais metais vykusių kratų metu organizacijos kompiuteriuose buvo ieškoma nelegalios programinės įrangos. BSA koordinavo kompanijos tarptautinės veiklos tyrimą, siekdama išsiaiškinti kompiuterio programų licencijų trūkumus. Tyrimui pasibaigus, žiniasklaidos kompanija įpareigota ištrinti visą nelegalią programinę įrangą ir licencijuoti tas programas, kurias organizacija norės naudoti ateityje. Didelės baudos kompanijai paskirtos dėl ilgą laiką naudotų nelicencijuotų kompiuterio programų.

„Tokią padėtį lėmė tai, jog buvo pasitikima vieninteliu žmogumi, kuris turėjo pasirūpinti licencijų valdymu ir programinės įrangos ištekliais kompanijai itin sparčiai plečiantis. Vadovybė buvo šokiruota dėl šios situacijos masto ir pripažįsta, kad to buvo galima išvengti, jei būtų buvę naudojami tinkami programinės įrangos priežiūros procesai ir įrankiai”, – sakė neįvardintas kompanijos darbuotojas.

BSA pavyko susitarti su neteisėtas kompiuterio programas naudojusia kompanija dėl bendradarbiavimo ir reguliarių audito procedūrų ateityje.

„Šis atvejis demonstruoja suderintas ir integruotas BSA pastangas vykdant kampanijas, kuriomis siekiama skatinti licencijuotų kompiuterio programų naudojimą. Vienos iš BSA narių programinė įranga buvo būtina šios kompanijos veiklai, tačiau ji nesugebėjo tinkamai valdyti šio gyvybiškai svarbaus jos verslui resurso. Kompanijos sumokėta kompensacija užtikrina autorių teisių įstatymo laikymąsi, tačiau už kur kas didesnę kainą nei ta, kurią buvo galima mokėti naudojant tinkamus programinės įrangos priežiūros įrankius”, – sakė BSA vadovas Robertas Holeimanas (Robert Holleyman).

Jo teigimu, kad ir kaip bebūtų gaila, BSA patirtis rodo, jog kompanijoms sparčiai plečiantis, kaip ir šiuo atveju, jos nepasirūpina tinkamu programinės įrangos licencijavimu. „Teisėtos kompiuterio programos labai svarbios siekiant suteikti pilnavertę naudą tiek klientams, tiek darbuotojams. Šis atvejis patvirtina, kad prevencija yra geriau nei gydymas visoms pusėms”, – teigė R. Holeimanas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.