Politkovskajai po mirties paskirtas Amerikos apdovanojimas „Už demokratiją”

Laikraščio „Novaja gazeta” apžvalgininkei Anai Politkovskajai, nužudytai pernai spalį Maskvoje, po mirties paskirtas metinis Amerikos apdovanojimas „Už demokratijos plėtrą”, praneša Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC.
A.Politkovskajos apdovanojimą atsiėmė „Novaja gazeta”darbuotoja Jelena Milašina.

„Tai labai didelis pripažinimas, šis apdovanojimas labai svarbus Anai ir mums laikraštyje „Novaja gazeta”, kuriam Ana po savo mirties tapo tarsi sergėtoja”, – sakė jis.

Kaip pareiškė premijos – nevyriausybinio nacionalinio fondo „Už demokratiją” (National Endowment for Democracy) steigėjai, apdovanojimas skiriamas žurnalistams, kurie rizikuoja gyvybe, kad pateiktų savo auditorijai teisingą informaciją.

Be A.Politkovskajos, dar buvo apdovanoti žurnalistai iš Egipto ir Tailando.

A.Politkovskajai gavo apdovanojimų už indėlį stiprinant demokratiją ir būdama gyva. 2005 metais ji tapo Vokietijos premijos už indėlį į spaudos laisvės plėtrą.

„Novaja gazeta” apžvalgininkė buvo nužudyta 2006 metų spalio 7 dieną savo namų laiptinėje Maskvoje. Jos kūną su šautinėmis žaizdomis rado lifte kaimynė, šalia buvo rastas Makarovo pistoletas ir 4 šovinių tūtelės.

Maskvos prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį „tyčinis nužudymas”. Remiantis pagrindine tyrimo versija, nusikaltimas buvo susijęs su žurnalistės profesine veikla.

A.Politkovskajos žūtis sukėlė didelį tarptautinį susirūpinimą dėl žiniasklaidos laisvės Rusijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.