Estija neleis tiesti ŠED savo ekonominėje zonoje, pranešė URM vadovas

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas (Urmas Pejetas) pareiškė, kad jo šalis pasakys „ne” Šiaurės Europos dujotiekio (ŠED) tiesimui savo ekonominiuose vandenyse.
„Mes jau seniai nusprendėme, kad pasakysime „ne”, – pareiškė U.Paetas ketvirtadienį interviu Estijos televizijos ryto laidai.

„Šiuo klausimu Estijoje niekada nebuvo skirtingų nuomonių – vis viena mes niekada neleisime tiesti šios trasos savo ekonominiuose vandenyse”, pažymėjo URM vadovas.

Pasak jo, galimybę leisti ŠED tiesėjams ištirti Estijos ekonominę zoną jūroje „galima motyvuoti tik tuo, kad tai suteiktų papildomos informacijos apie aplinką, o šitai savo ruožtu papildytų argumentus, kodėl šios trasos iš viso neturi būti Baltijos jūroje”.

Ketvirtadienį Estijos ministrų kabinetas turi duoti atsakymą į bendrovės „Nord Stream AG” prašymą leisti atlikti tyrimus Estijos ekonominėje zonoje Baltijoje, susijusius su planais tiesti Rusijos ir Vokietijos dujotiekį.

Sprendimas turi būti priimtas konsensusu. Tačiau valdančioji Estijoje partija „Tėvynės sąjunga – Res Publica” atsisako duoti leidimą tyrimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.