Talentingi, rafinuoti, inteligentiški, originalūs: trio koncertas Kongresų rūmuose

Šeštadienį, rugsėjo 22 d., 19 val. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristato tradicinį šeštadieninį kamerinį koncertą ir pradeda XIX sezono kamerinių koncertų seriją. Trys jauni, drąsūs muzikos profesionalai – obojaus meistras Robertas Beinaris, pianistas Daumantas Kirilauskas ir fagotininkas Andrius Puplauskis – Kongresų rūmų scenoje pristatys originalios ir retai atliekamos muzikos programą.

Trijų jaunų Lietuvos muzikų ansamblio pavadinimas iš pirmo žvilgsnio atrodytų išties paprastai: TRIO. Vis dėl to tikrasis genialumas slypi paprastume – keturių raidžių anagramoje yra užkoduotas savičiausių idėjų kupinų atlikėjų meninės veiklos atspindys: Talentingi, Rafinuoti, Inteligentiški, Originalūs.

Robertas Beinaris, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro obojininkas, azartiškai Lietuvoje populiarinantis obojaus muziką – muzikuoja ir solo, ir daugybėje ansamblių, muzikinių projektų, organizuoja obojininkų konkursus, dirba pedagoginį darbą. Vienas talentingiausių nūdienos obojininkų Lietuvoje, grojo solo su Internationales Akademie Orchester Hundisburg, Lietuvos muzikos akademijos studentų simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Baroko muzikos orkestrais. Koncertavo su Valstybiniu M. K. Čiurlionio styginių kvartetu, kameriniu orkestru „Kremerata Baltica”, žymiais solistais: G. Lukšaite-Mrazkova, J. Karnavičiumi, G. Kvikliu, A. Budriu, A. Vizgirda, R. Maciūte, G. Skeryte, S. Stonyte, J. Leitaite, E. Montvidu, A. Janutu, I. Misiūra-Tumanovu. Solistas dalyvauja daugelyje Lietuvos kamerines muzikos festivalių, į kompaktinę plokštelę „Tiltas” yra įrašęs A.Martinaičio kūrinį „Musikalishes Opfer”.

Pianistas Daumantas Kirilauskas – taip pat sėkmingai koncertuojantis ir kūrybiniu originalumu pasižymintis solistas, mėgėjas savotiškai „eiti prieš madą”. D. Kirilauskas koncertavo Baltijos šalyse, Rusijoje, Ukrainoje, Vokietijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Italijoje, Sicilijoje, Kanadoje, JAV, Švedijoje, Norvegijoje, grojo su Lietuvos kameriniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Šv. Kristoforo kameriniu orkestrais, dalyvavo „Elektroninės muzikos”, „Alternatyva 2004 Europai”, Kristupo Vasaros, Pažaislio, Thomo Manno, „Atžalyno”, „Sugrįžimų”, „Salzburg Klavierkaleidoskop” festivaliuose, o 2007-aisiais skambino Mozarteum didžiojoje salėje. Pianistas daug dėmesio skiria kamerinei ir džiazo muzikai, o jo grojimas apibūdinamas kaip konstruktyvus ir racionalus, kontempliatyvus ir preciziškas.

Trečiasis TRIO narys Andrius Puplauskis solo grojo su Lietuvos muzikos akademijos simfoniniu, Lietuvos kameriniu , Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestrais. A.Puplauskis rengia solo rečitalius, taip pat yra aktyvus kamerinės muzikos atlikėjas, koncertuoja su įvairiais solistais ir muzikiniais ansambliais, dalyvauja įvairiuose kamerinės muzikos projektuose. Nuo 2000 m. muzikas yra Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro fagotų grupės koncertmeisteris, šiuolaikinės muzikos ansamblio „Gaida” bei Lietuvos pučiamųjų kvinteto narys, šiuolaikinės muzikos orkestro „Gaida” narys. Nuo 2006 m. A. Puplauskis dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Galima įsivaizduoti, kokios kūrybinės žiežirbos pažyra šiems jauniems, originalumu nevengiantiems stebinti Lietuvos ir pasaulio klausytojų menininkams suėjus į trijulę. Intriguojančioje koncerto programoje, parinktoje fantastiškosios TRIO trijulės, klausytojams skambės J. Francaix, H. Villa-Lobos ir F. Poulenc kompozicijos obojui, fagotui ir fortepijonui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.