Motinos pagamintą troškinį nuteistasis valgys be heroino

Trečiadienį Vilniaus 2-ųjų pataisos namų pareigūnai sulaikė moteriškę, ketinusią laisvės atėmimo bausmę atliekančiam savo sūnui perduoti, kaip įtariama, kvaišalų. Apie pusantro gramo heroino buvo paslėpta naminiame mėsos troškinyje. Po apklausos moteris ir jos lauktuvės perduoti sostinės 3-iojo policijos komisariato pareigūnams.
Net ir žinodami, kad bus tikrinami ir jie patys, ir jų atsivežti maisto produktai, nuteistųjų bičiuliai ir artimieji rizikuoja, mėgindami perduoti draudžiamus daiktus.
Pataisos įstaigos administracija nuteistajam Vladimirui B. suteikė trumpalaikį pasimatymą. Rugsėjo 19 dieną susitikti su juo atvyko nuteistojo motina vilnietė 66 metų Larisa B.
Viešnia buvo įspėta dėl jai gresiančios atsakomybės už nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų perdavimą. Pareigūnei tikrinant jos atsigabentas gėrybes, termose su vištienos ir bulvių troškiniu buvo aptiktas nedidelis ryšulėlis, apvyniotas juoda lipnia juosta. Išardžius jį rastas susuktas polietileno maišelis su gelsvos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai narkotinė medžiaga – heroinas. Termose buvo apie pusantro gramo šių kvaišalų.
Taip ir nepasimačiusi su sūnumi, Larisa B. buvo perduota Vilniaus 3-iojo policijos komisariato pareigūnams. Abejojama, kad motina pati būtų galėjusi pagaminti tokį „užvedantį” troškinį – greičiausiai tuo pasirūpino laisvėje likę Vladimiro B. ar kitų nuteistųjų bičiuliai.
Net 18 kartų teistas vilnietis 38 metų Vladimiras B. eilinį kartą už grotų atsidūrė dėl vagystės. Vilniaus miesto apylinkės 2-ojo teismo jam skirta vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė turėtų baigtis 2008-ųjų liepą.
Dėl kvaišalų platinimo pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.