Klaipėdietį nustebino čekų planai

Pasaulio fitneso federacijos prezidentas klaipėdietis Edmundas Daubaras lankėsi Austrijoje, Čekijoje ir Lenkijoje. Su šių šalių valdžia buvo derinami svarbiausi šio sezono varžybų klausimai.

Lankysis Seime

Vizito į Lenkiją metu E.Daubaras susitiko su įvairaus lygio šalies valstybinių ir visuomeninių organizacijų vadovais. Kaip žinia, 2008 metais Lenkijoje, Bydgoščo mieste, organizuojamas pasaulio mėgėjų čempionatas.

Į Lietuvą ruošiasi atvykti oficiali Lenkijos Respublikos delegacija. Lenkams bus garbingai įteikta pasaulio čempionato vėliava.

Taip pat numatomas Lenkijos delegacijos apsilankymas Lietuvos Respublikos Seime.

Sąmata – pusė mln. eurų

Čekai fitneso federacijos vadovui E.Daubarui pristatė savo grandiozinius planus surengti tarptautinį turnyrą, kurio sąmata – pusė milijono eurų.

„Nustebino, kad tokią milžinišką sumą skiria Prahos savivaldybė. Čekai tam ruošiasi labai atsakingai. Varžybos vyks Voltavos upės saloje, baroko stiliaus rūmuose.

Tarptautinį turnyrą, į kurį suvažiuos įvairių šalių atstovai, tiesiogiai transliuos Čekijos televizijos. Varžybos bus itin aukšto lygio. Viena iš privalomų rungčių – aerobika”, – teigė klaipėdietis.

Jis užsiminė, kad mūsų šalyje trūksta fitneso atstovų, kurie būtų ypač tvirti aerobikos srityje.

„Ten didžiulė atranka. Reikia vos ne padebesiais skraidyti.

Net sunku įsivaizduoti, kas iš mūsiškių sportininkų tai pajėgtų. Gali būti net taip, kad lietuviai šiose varžybose nedalyvaus”.

Grįžta R.Sendrius

Pasak E.Daubaro, klaipėdiečiams pastarosios dienos bus itin karštos.

„Prasidės varžybų maratonas. Vyksime į skirtingas užsienio šalis vos ne kas savaitę.

Vien Austrijoje rudenį – trys tarptautiniai turnyrai”, – aiškino fitneso puoselėtojas.

Įdomu pastebėti, kad Austrijoje ant scenos po dvejų metų pertraukos vėl žada pakilti pasaulio mėgėjų čempionas Ramūnas Sendrius.

Jo planuose ir svarbiausios 2007 metų varžybos – Maskvoje pasaulio mėgėjų (lapkričio 10-12 dienomis) ir Vilniuje profesionalų čempionatai (lapkričio 16-18 d.).

Per 50 varžybų

Šiemet pasaulio fitneso federacija, kuri vienija 89 šalių narius, planuoja surengti per 50 tarptautinių renginių.

Anot E.Daubaro, šiandien ši federacija (kalbama apie fitnesą ir kultūrizmą) yra vienintelė oficialiai registruota tarptautinė nesiekianti pelno visuomeninė sporto organizacija.

Siekiant olimpinio pripažinimo daugiau nei prieš mėnesį buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su pasauline antidopingo agentūra WADA.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.