Neringa visą dieną liks be elektros

Šiandien Kuršių nerijoje elektra galės džiaugtis tik Smiltynės ir Juodkrantės gyventojai. Nuo aštuonių ryto iki aštuonių vakaro elektra nebus tiekiama Nidoje, Preiloje ir Pervalkoje.

Greitajai atvežė generatorius

Dar vieną dieną be elektros neringiškiai turės iškentėti kitą antradienį.

Elektros energijos atjungimas nesibaigus kurortiniam sezonui į kampą įvarė verslininkus ir kultūros darbuotojus.

Šiuo metu Nidoje vyksta prieš metus numatyti šalies choreografų kursai, fotografų seminaras, dailininkų pleneras, kuriuose dalyvauja per 250 žmonių. Nemažos užsienio turistų grupės dar ilsisi viešbučiuose ir butuose.

Pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila” direktorės Reginos Kondraškinos, jų centrui šiandien bus atvežtas elektros energijos generatorius, kitu atveju seminarų darbą būtų reikėję nutraukti. Tačiau generatorius nepajėgs elektros tiekti centro kavinei, todėl renginių dalyviai turės apsieiti be kavos ir šiltų pietų. Elektros generatorius bus paskolintas ir Pirminiam sveikatos priežiūros centrui bei greitajai pagalbai. Kitos Neringos specialiosios tarnybos po dažnų elektros energijos atjungimų jau anksčiau yra įsigijusios generatorius, todėl didesnių bėdų žada išvengti. Privatiems viešbučiams bei restoranams generatorių niekas nepasiūlė, todėl jie iš padėties turės suktis patys.

Vakarienę užsakė prieš metus

Trijų žvaigždučių viešbučio „Nerija” vadybininkė Jovita Lenkutytė „Klaipėdai” teigė, jog šiandien užsieniečių grupei viešbučio restoranas privalo paruošti prieš metus užsakytą vakarienę.

– Atsargai turime dujas, tačiau virtuvėje nėra elektros ir karšto vandens. Dirbti labai sudėtinga, o turistui to nepaaiškinsi.

Jis užsisakė nakvynę su maistu ir karštu vandeniu duše ištisą parą, – kalbėjo viešbučio vadybininkė. Ji įsitikinusi, kad rugsėjis, kai į Neringą važiuoja užsieniečių grupės, čia nakvojančios nuo vienos iki trijų naktų, visiškai netinkamas laikas planuoti elektros linijos remontą. Kiti Neringos verslininkai taip pat paliudijo, kad jų nuomonės, kada atjungti elektrą, niekas neklausė. Aktyvus kurortinis sezonas baigiasi tik spalį.

Suderino su meru

Bendrovės „Lietuvos energija” atstovė ryšiams su visuomene Aurelija Trakšelienė patikino, jog elektros oro linijos Juodkrantė – Nida remontas buvo suplanuotas prieš pusantro mėnesio ir data derinta su Neringos meru Vigantu Giedraičiu. Sąmoningai buvo pasirinkta darbo diena, o ne savaitgalis, kai tikimasi daugiau turistų.

Bendrovė, anot A.Trakšelienės, darbus stengsis baigti kuo anksčiau. Bus apžiūrėta oro linija, pašalinti defektai bei pakeistos laidų atramų viršūnės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.