Lenkija neatmeta galimybės grąžinti mirties bausmę

Lenkija, kurios pastangomis buvo sužlugdyti Europos Sąjungos (ES) planai spalio 10 dieną minėti Europos dieną prieš mirties bausmę, vis dar neatsisako ketinimo grąžinti šią bausmę.
Vienas iš konservatyvios valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas” lyderių Jacekas Kurskis antradienį pareiškė, kad „jeigu susidarys socialinės ir politinės sąlygos”, partija gali siekti grąžinti mirties bausmę šalyje.

Šį pareiškimą, kurį jis padarė kalbėdamas televizijoje TVN24, sukritikavo opozicija. Pasak buvusios Seimo deputatės Katarzynos Piekarskos (Katažynos Pekarskos), „Lenkija tampa Bendrijos keistuole”, nes „pradeda debatus dėl mirties bausmės, kai niekas Europoje dėl to nebediskutuoja”.

Lenkijos URM aiškina, jog Europos dienos prieš mirties bausmę paskelbimas – nereikalingas.

„Tokią dieną jau yra nustačiusios Jungtinės Tautos, ir ją mini tos organizacijos, kurių narėmis yra ir Lenkija, ir kitos ES šalys”, – sakė dienraščiui „Dziennik” URM atstovas spaudai Robertas Szaniawskis (Robertas Šaniavskis).

„Europoje mirties bausmė jau nebevykdoma, todėl ES ir Europos Tarybai nėra formalios būtinybės minėti Europos dienos, skirtos šiai problemai”, – teigė jis.

Lenkijoje mirties bausmė nevykdoma nuo 1988 metų, nors paskutinis toks nuosprendis buvo paskelbtas 1996 metais. 2004 metais Lenkijoje surengta apklausa parodė, jog net 77 proc. lenkų pritaria mirties bausmės grąžinimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Lenkija neatmeta galimybės grąžinti mirties bausmę"

  1. ana

    SVIETO JUOKININKAI TIE LENKAI. GRAUDU DEL TOS TAUTOS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.