Parduodamose aguonose – gyvos erkės

Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) uždraudė prekybos centre „Maxima” (Karaliaus Mindaugo pr. 49) prekiauti „Optima linija” aguonomis.

Toks sprendimas priimtas po to, kai atlikę patikrinimą pagal vartotojo skundą Kauno miesto VMVT maisto inspektoriai nustatė, kad šiame prekybos centre prekiaujama nekokybiškomis aguonomis.

„Aguonų pakuotėse buvo matyti mažo dydžio judantys kenkėjai, pakuotėje prie vidinės sienelės buvo susidaręs voratinklinis darinys su kabančiomis aguonomis”, – komentavo Kauno miesto VMVT Maisto skyriaus vedėjas Petras Tarvydas.

Pasak P. Tarvydo, patikrinimo metu prekybos centre iš viso buvo rasta 53,2 kilogramo aguonų „Optima linija”, taip pat nustatyta, kad aguonos buvo atvežtos iš to paties prekybos tinklo, esančio Vilniuje, Savanorių pr. 247, sufasuotos po 200 gramų, kilmės šalis – Turkija, fasuotojas UAB „Granum foods”, vartojimo terminas iki šių metų rugsėjo mėnesio.

Kauno miesto VMVT maisto inspektoriai atrinko šių aguonų mėginius ir pristatė į Nacionalinę veterinarijos laboratoriją. Atrinktame 1 kilograme aguonų mėginyje rastos 63 gyvos erkės.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino Vilniuje esančią šių aguonų fasuotoją UAB „Granum foods” ir nustatė, kad buvo sufasuota ir išplatinta Lietuvos rinkoje 7282 vnt. (1456,4 kilogramo) pakeliuose po 200 gramų nekokybiškų aguonų „Optima linija”.

Vilniaus miesto VMVT viršininko sprendimu UAB „Granum foods” įpareigota iš Lietuvos rinkos surinkti produktą ir sunaikinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.