Klaipėdoje – neįprastos lenktynės

Ekologinis klubas „Žvejonė” metė iššūkį manantiems, kad automobilis – transporto priemonių lyderis.

Vakar tęsiant Judriosios savaitės renginius, Klaipėdoje buvo surengtos skirtingų transporto priemonių lenktynės nuo PC „Žemaitija” iki senojo turgaus.

Autobusas su „Žvejonės” savanoriais, trys dviračiai ir du bėgikai startavo sėkmingai, tuo tarpu automobilis „Lada” kapituliavo be kovos, nes nepasileido jo variklis. Tad automobilininkams atstovavo „Vakarų ekspreso” ekipažas.

Lenktynės buvo ypatingos tuo, kad vyko natūraliomis sąlygomis – eismas nebuvo sustabdytas. Rungtynės prasidėjo piko metu, 17 valandą, kai kontorų duris užvėrę darbuotojai susėda į automobilius, o autobusai tampa sausakimši keleivių.

Be to, dėl Tiltų gatvės rekonstrukcijos autobusui teko daryti lankstą, o „Žvejonės” dviratininkai ir bėgikai finišo prie senojo turgaus siekė negrįsta, vietomis užtverta, bet tiesia trajektorija.

Pirmieji distanciją įveikė dviratininkai – tam jiems prireikė vos trijų minučių. Po poros minučių atbėgo bėgikai, autobusas atvyko paskutinis.

Neįprastų lenktynių nugalėtojai ir dalyviai buvo apdovanoti „Vakarų ekspreso” prenumerata, marškinėliais, dviračių takų žemėlapiais ir atšvaitais.

Šios varžybos – vienas iš Judriosios savaitės renginių, kuriais siekiama atkreipti miestiečių dėmesį į neigimus automobilių padarinius aplinkai.

Rytoj, 18.30 val., prie „Akropolio” prasidės pėsčiųjų ir dviratininkų eisena, priekyje stumdama tą pačią seną „Ladą”. Ši simbolinė akcija kvies miestiečius atsisakyti senų, nebeeksploatuojamų automobilių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.