Lietuviškos naftos bus ieškoma Raseinių ir Rietavo apylinkėse

Bendrovei „LL investicijos” Aplinkos ministerija išdavė leidimą ieškoti ir išgauti naftą Raseinių ir Rietavo plotuose.

Konkursą laimėjusi bendrovė „LL investicijos” nurodytuose plotuose paieškos, žvalgybos darbus privalo pradėti ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo sutarčių pasirašymo dienos. Sutartyse numatytų darbų trukmė negali viršyti 10 metų. Per šį laikotarpį bendrovė įsipareigoja atlikti privalomus angliavandenilių išteklių geologinius tyrimus. Jų atlikimui Rietavo plote bus investuojama ne mažiau kaip 44,5 mln. litų, o Raseinių – ne mažiau kaip 25,4 mln. litų.

„LL investicijos” naftos žvalgybos, paieškų ir gavybos konkursą, organizuotą Geologijos tarnybos, laimėjo dar 2006 metais, nurungusi naftos gavybos bendrovę „Geonafta”. Tada antra likusi „Geonafta” po pralaimėto konkurso kelias valdžios įstaigas padavė į teismą. Dėl to Vyriausybė buvo sustabdžiusi leidimo išdavimą.

Kaip informavo Lietuvos geologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorius Juozas Mockevičius, Raseinių plotas, esantis Šiaulių, Tauragės ir Kauno apskrityse, užima daugiau kaip 1,5 tūkst. kvadratinių kilometrų teritoriją. Čia tikimasi surasti per 1 mln. tonų išgaunamų naftos išteklių.

Naftos bus ieškoma kitos sudėties ir amžiaus sluoksniuose. Panašaus dydžio Rietavo plotas yra išsidėstęs Klaipėdos, Tauragės ir Kauno apskrityse. Jose angliavandenilių bus ieškoma jau įprastuose kolektoriuose, todėl ir prognozuojamas išgaunamųjų išteklių kiekis yra didesnis – per 2 mln. tonų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.