Mokesčių inspektoriai tirs, už kokius pinigus Kauno žemėtvarkininkų vaikai įsigijo po keliolika sklypų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) tirs, ar už teisėtus pinigus Kauno žemėtvarkininkų vaikai įsigijo po keletą ar keliolika sklypų Kauno apskrityje.
Tyrimas pradėtas gavus Seimo Antikorupcijos komisijos kreipimąsi dėl žemėtvarkininkų veiksmų.

Iš pradžių Seimo komisija prašė ištirti, ar patys Kauno apskrities žemėtvarkininkai – Ramutė Stašelienė, Tautvydas Tamošiūnas ir Dalė Gulijeva už teisėtas pajamas įsigijo po keletą sklypų, tačiau paaiškėjo, jog didžioji dalis žemės sklypų buvo įgyta atkūrus teises į nuosavybę arba turtas pirktas

anksčiau nei prieš penkerius metus, todėl VMI jokių pažeidimų negalėjo nustatyti.

Vykdant tyrimą paaiškėjo, jog ne tik minėtieji žemėtvarkininkai, bet ir jų vaikai turi po keletą ar keliolika sklypų Kauno regione, todėl apskričių valstybinėms mokesčių inspekcijoms pavesta

atlikti mokestinius žemėtvarkininkų vaikų veiklos tyrimus.

Dėl minėtųjų žemėtvarkininkų veiksmų įsigyjant žemės sklypus tyrimą yra pradėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT aiškinasi, ar žemėtvarkos specialistai, įgydami nekilnojamąjį turtą savo nuosavybėn, nepasinaudojo tarnybine padėtimi, nepažeidė teisės aktų, ar tinkamai atliko savo pareigas.

Nuo reformos pradžios Kauno apskrities kaimo vietovėje atkurtos nuosavybės teisės į 97,02 proc. piliečių prašymuose nurodyto ploto (per 2006 m. – 1,77 proc.). Miestuose visiškai patenkinta tik 36,5 proc. prašymų (2006 m. – 4,2 proc.).

Pasak Antikorupcijos pirmininko Rimanto Dagio, kreiptis į STT paskatino skundų dėl nuosavybės teisių atkūrimo Kauno apskrityje gausa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.