UAB „Finasta investicijų valdymas” pradeda taikyti kintamą fondų strategiją

Pensijų ir investicinių fondų valdytoja UAB „Finasta investicijų valdymas” (FIV) pirmoji Lietuvoje žada įsteigti investicinį „Ateities fondą”, kuris bus valdomas taikant kintamą investavimo (ang. Global Freestyle) strategiją. Fondo investavimo strategija orientuota į ilgalaikes investicijas siekiant aukštesnės nei vidutinė investicijų grąžos.

„Kurdami „Ateities fondą”, mūsų ekspertai iškėlė sau tikslą subalansuoti aukštą grąžą bei stabilų augimą. Iki šiol rinkoje nenaudotas investavimo modelis – kintama investavimo strategija – leis užtikrinti šią lygsvarą. Šis modelis ypatingas tuo, kad fondų valdytojas turės itin aktyviai dalyvauti fondo valdyme ir atidžiai sekti rinką. Atsižvelgdamas į esamą situaciją, valdytojas investuotas lėšas galės operatyviai perkelti iš vieno regiono ar strateginio objekto į kitą, taip užtikrindamas efektyvią fondo veiklą ir stabilią grąžą investuotojams. Tradiciniai investiciniai fondai dėl savo strategijų apribojimo regionais ar sektoriais tokių galimybių neturi”, – sako bendrovės UAB „Finasta investicijų valdymas” direktorius Andrius Barštys.

Pasak A. Barščio, „Ateities fondas” pirmiausia buvo kuriamas galvojant apie jaunų tėvų auditoriją, galvojančią apie ilgalaikį investavimą vaikų labui. „Tėvams patariame pinigus „Ateities fonde” pradėti kaupti kuo anksčiau, kad vaikui sulaukus pilnametystės į fondą investuota pinigų suma jau būtų užauginusi solidžią investicinę premiją – grąžą. Šiame fonde lėšas bus galima kaupti tiek tėvų, tiek vaiko vardu. Tėvams, kurie per metus investuos ne mažiau kaip 5 000 Lt vaiko vardu, bus dovanojamas 100 000 Lt vertės draudimas nuo nelaimingų atsitikimų (draudžiamas vienas iš vaiko tėvų), kurio naudos gavėju taps vaikas”, – sako Andrius Barštys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.