Vicemerė vadinta kaltinamąja

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė vakar ne kartą buvo vadinama kaltinamąja.

Jai ir kartu teisiamiems trims asmenims vakar pateiktas bemaž 12 milijonų litų civilinis ieškinys.

Anot kaltinamosios išvados, esą 2005 metais tuometinė savivaldybės administracijos direktorė J.Simonavičiūtė su bendrovės „Miško verslas” direktore Janina Kerpaite kurstė likviduojamos žemės ūkio bendrovės „Klaipėdos dekoratyviniai augalai” likvidatorių Tomą Malinauską ir bendrovės „Eurovesta” direktorių Nerijų Tilindį suklastoti tikrą dokumentą ir juo pasinaudoti.

Kaltinimo esmė ta, kad bendrovė „Miško verslas” buvo parduota už 5 milijonus litų, nors kitas pirkėjas už ją siūlė 17 milijonų litų.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad kaltinamieji Klaipėdos miesto savivaldybei galėjo padaryti ne mažesnę kaip 11 mln. 900 tūkst. litų žalą.

Nors savivaldybė ieškinio neteikė, gindamas viešąjį interesą tai padarė Generalinės prokuratūros prokuroras Gintaras Plioplys.

Kaltinamieji bei jų advokatai tikino teismą, kad byla yra politizuota ir prokuratūros tyčia užvilkinta, kad būtų pakenkta politinei J.Simonavičiūtės karjerai. Todėl prašyta šališką prokurorą G.Plioplį nušalinti. Teismas šio prašymo nepatenkino.

Kaltinamieji neprisipažino nusikaltę ir prašė juos apklausti po liudytojų. Šiandien ir rytoj planuojama liudytojų apklausa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.