Pasigedo Baltarusijos konsulato

Klaipėda Baltarusijai įdomi kaip verslo, turizmo ir mokslo partnerė. Tačiau šie ryšiai taptų kur kas glaudesni, jei mūsų mieste atsirastų Baltarusijos konsulatas

Tai pastebėjo vakar uostamiestyje viešėjęs Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas.

„Klaipėda mūsų šaliai labiau priimtina nei Ryga ar Talinas. Mūsų tikslas – glaudūs ekonominiai santykiai su Lietuva. Pastaruoju metu jaučiamas ryšys tarp abiejų šalių valdžios. Tarp Lietuvos ir Baltarusijos yra pasirašyti 55 ekonominiai susitarimai”, – susitikime su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovais džiaugėsi Baltarusijos ambasadorius V.Dražinas.

Pusantros valandos su prekybininkais ir uosto įmonių atstovais diskutavęs svečias atskleidė planus, kad sieks gerokai padidinti Baltarusijos ir Lietuvos prekybos apimtis.

Tiek prekybininkai, tiek pats ambasadorius V.Dražinas pripažino, kad Klaipėdoje situaciją palengvintų Baltarusijos konsulatas.

„Būtų daug operatyviau tvarkomi visi reikalai. Nereikėtų kaskart važiuoti į Vilnių”, – teigė jis.

Svečias užsiminė atkreipiąs dėmesį ir į mūsų šalies turizmą.

„Yra planų įvesti reguliarius reisus Minskas-Klaipėda-Palanga. Jau tai derinome su Palangos aerouosto vadovybe”, – tikino ambasadorius.

V.Dražinas išreiškė viltį, kad ateityje Baltarusijos akademinė jaunuomenė turės galimybę rusų kalba studijuoti Klaipėdos universitete. Šią idėją svečias pasiūlė Klaipėdos universiteto rektoriui Vladui Žulkui.

„Diskutavome apie Baltarusijos ir mūsų šalies universitetus. Svarstėme, kuo vieni kitiems bendradarbiaudami būtume naudingi, – aiškino V.Žulkus. – Neatmetame galimybės, kad ateityje mūsų universitete Jūrų technikos fakultete bus ruošiami laivų inžinerijos, laivybos specialistai iš Baltarusijos.”

Su ambasadoriumi pietavęs Seimo narys klaipėdietis Vaclavas Stankevičius užsiminė, kad baltarusiai ateityje Klaipėdos uoste planuoja turėti savo terminalus ir būrį specialistų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.