Maskvoje teisiamas karininkas, kaltinamas perdavęs paslaptis Lenkijos žvalgybai

Maskvos kariniame apygardos teisme pirmadienį pasidėjo Gynybos ministerijos majoro Sergejaus Jurenios, kaltinamo pardavus slaptą informaciją Lenkijos žvalgybai, teismo procesas, praneša naujienų svetainė „NEWSru.com”.
Posėdis yra uždaras, panešė teismo spaudos tarnyba. Kaltintojų grupei vadovauja Rusijos karinis prokuroras Ramilas Šakurovas.

Tyrimo duomenimis, „Rusijos pilietį, vieno Maskvos karinės apygardos junginių majorą S.Jurenią 2005 metais užverbavo Lenkijos specialiosios tarnybos”.

Remiantis Rusijos kontržvalgybos institucijų turima informacija, 2005-2006 metais S.Jurenia „veikdamas iš savanaudiškų paskatų – už piniginį atlygį ir pakenkdamas Rusijos užsienio saugumui, surinko ir perdavė Lenkijos specialiosioms tarnyboms žinias apie kai kurių Maskvos karinės apygardos karinių dalių ir junginių dislokavimą, pavaldumą ir apginklavimą”.

Taip pat „pagal užsienio specialiųjų tarnybų užduotį S.Jurenia ėmėsi konkrečių priemonių prasiskverbti į Rusijos federalinės saugumo tarybos (FST), KGB įpėdinės, personalo kanceliariją”.

Remiantis ekspertų išvada, jo perduotos užsienio specialiosios tarybos atstovui žinios „tikros ir yra valstybės paslaptis”, pažymėjo teismo spaudos tarnyba.

Baudžiamąją bylą S.Jureniai iškėlė 2007 metų kovo 6 dieną FST Tyrimo valdyba pagal įvykdyto nusikaltimo- valstybės išdavystės šnipinėjant požymius ir tą pačią dieną buvo sulaikytas.

Per parengtinį tardymą SJurenia pripažino visą savo kaltę pagal pateiktą kaltinimą tėvynės išdavyste.

Rugsėjo 14 dieną Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas nuteisė kalėti nuo 7 iki 10 metų keturis šalies piliečius už šnipinėjimą Lenkijai.

Vladimiras Ruskinas buvo pripažintas kaltu už šnipinėjimo organizavimą, Sergejus Korniliukas, Pavelas Petkevičius, Viktoras Bogdanas – už tėvynės išdavystę.

V.Ruskinas nuteistas kalėti 10 metų, S.Korniliukas -7 metus, P.Petkevičius – 7 metus, V.Bogdanas – 9 metus atliekant bausmę sugriežtinto režimo kolonijoje.

Aukščiausiojo Teismo Karinė kolegija pripažino visus nuteistuosius kaltais sąmoningu šnipinėjimu, kuris pakenkė Baltarusijos užsienio saugumui ir gynybinei galiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.