Laima Vaikulė surengs šou Lietuvoje

Ji emocionali, nepakartojama ir ekstravagantiška. Ji visada kitokia. Tačiau jos balsą, nesvarbu ar dainuojama angliškai, rusiškai ar latviškai, pažins kiekvienas. Ji – Laima Vaikulė – populiari latvių aktorė, dainininkė ir choreografė, pasaulinę šlovę pelniusi su ypač populiariomis dainomis „Vernisazh”, „Charley”, „Skripach na kryshe” ir kitomis. Šį rudenį muzikos mylėtojai sulauks unikalios galimybės išgirsti ir pamatyti legendinį Laimos Vaikulės šou. Spalio 14 d. „Siemens” arenoje ir spalio 16 d. „Šiaulių arenoje” legendinė dainininkė surengs išskirtinius pasirodymus Lietuvoje.

„Surengti Laimos Vaikulės koncertą yra ne tik didelė garbė, bet ir didelė atsakomybė. Džiaugiamės, kad tūkstančiai šios nepakartojamo temperamento gerbėjų turės galimybę garsųjį Laimos Vaikulės šou pirmą kartą pamatyti „Siemens” arenoje” ir „Šiaulių arenoje”, – sakė Giedrė Žemaitienė, koncertus ir renginius organizuojančios įmonės „Effectus” vykdančioji direktorė.

Gimusi nedideliame Latvijos miestelyje Cesis, jau būdama trejų metų Laima su šeima persikėlė gyventi į sostinę Rygą. Čia jaunoji Laima atrado muzikos ir šokio pasaulį. Būdama 12 metų būsimoji žvaigždė dalyvavo pirmame jaunųjų dainininkų konkurse, kur neliko nepastebėta. Nepaisant noro tapti dainininke, baigusi vidurinę mokyklą Laima pasirinko medicinos studijas ir rimtai planavo tapti chirurge. Rimti mokslai nesutrukdė siekti svajonės – Laima pradėjo dainuoti su grupe, kuri reguliariai koncertavo Rygos naktiniuose klubuose ir restoranuose. Be to, dainininkė reguliariai dalyvavo daugelyje svarbiausių Europos muzikos festivalių ir konkursų. Vienas svarbiausių Laimos Vaikulės laimėjimų buvo triumfas „Bratislavskį Lżra 87” konkurse, kuriame dainininkei atiteko pagrindinis prizas – „Auksinė lyra”.

Devintame dešimtmetyje Laima įstojo į prestižinį Maskvos teatro menų institutą (GITIS), kur tapo diplomuota aktore ir režisiere. Pirmosios didžiulės sėkmės muzikos scenoje Laima Vaikulė sulaukė devinto dešimtmečio viduryje, kai pradėjo bendradarbiauti su vienu žymiausiu Latvijos kompozitorių Raimondsu Paulsu ir Rusijos poetu ir dainų tekstų autoriumi Ilya Rezniku. Laima Vaikulė, kartu su R.Paulsu, yra grandiozinio muzikos festivalio „Jurmala” įkūrėja ir organizatorė. 1996m. už didžiulį indėlį vystant Latvijos muzikos kultūrą Laima Vaikulė buvo oficialiai apdovanota specialiu „Grand Prix” apdovanojimu.

Bilietais į Laimos Vaikulės koncertus prekiauja bilietų platinimo bendrovė „Tiketa”. Bilietai kainuoja 60-90 Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.