Biudžetas braška, bet katastrofos nebus

Nors šiųmetis Klaipėdos biudžetas jau pateikė ne vieną nemalonią staigmeną, meras Rimantas Taraškevičius įsitikinęs, kad kreiptis į Finansų ministeriją dėl paskolos, kaip tai padarė Vilniaus savivaldybė, tikrai nereikės.

Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus duomenimis, nuo metų pradžios gauta 18 mln. 934,1 tūkst. litų pajamų – 1 mln. 315,5 tūkst. litų mažiau nei suplanuota. Aštuonių mėnesių planas įvykdytas 99,3 proc.

Metinis pajamų planas įvykdytas 64,6 proc. Pernai tuo pačiu metu šis rodiklis buvo kur kas geresnis – 71,7 proc. Mažesnis metinio plano įvykdymo procentas rodo, kad galimybės didinti biudžeto planą ne tik nėra, bet ir kyla abejonių, ar apskritai jį pavyks įvykdyti.

Mokesčių, Europos Sąjungos lėšų, ilgalaikio turto realizavimo bei kitų pajamų, skiriamų Savivaldybės savarankiškoms funkcijoms vykdyti, surinkta apie 1,7 mln. litų mažiau nei suplanuota. Planas įvykdytas 98,6 proc.

Šiai pozicijai įtakos turėjo tai, kad Savivaldybė negalėjo sparčiau skelbti valstybinės žemės sklypų pardavimo aukcionų, nes parengti dokumentai užstrigo Apskrities viršininko administracijoje.

„Metinis planas – 15 mln. litų. Per aštuonis mėnesius turėjome surinkti 9 mln. 330 tūkst. litų, tačiau gavome 2 mln. litų mažiau.

Priemonių jau ėmėmės. Kartu su apskrities viršininku aptarėme situaciją, numatėm konkrečius veiksmus padėčiai pataisyti”, – teigė R. Taraškevičius.

Mažiau nei tikėtasi surinkta nekilnojamojo turto mokesčio, pajamų už parduotus butus, dividendų, nuomos mokesčio už valstybinę žemę bei žemės mokesčio.

Taip pat lieka kreditorinis įsiskolinimas už darbus, numatytus Privatizavimo fondo sąmatoje. Rugsėjo 7 d. duomenimis, visoms paraiškoms apmokėti trūksta apie 1,3 mln. litų.

Antra vertus, sakė R. Taraškevičius, žymiai pagerėjo gyventojų pajamų mokesčio surinkimas: „Praeitą mėnesį nuo plano atsilikome daugiau nei 800 tūkst. litų. Šiandien šis atsilikimas ne tik likviduotas, bet ir surinkta 340 tūkst. litų daugiau nei suplanuota.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.