Slovėnija uždarė prancūzams duris į olimpines žaidynes

Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinė prarado bet kokius šansus dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse. Prancūzai kovoje dėl septintos vietos Europos čempionate rezultatu 74:88 (17:18, 23:18, 17:15, 17:37) nusileido Slovėnijos krepšininkams. Šia pergale slovėnai užsitikrino vietą 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Jau nuo rungtynių pradžios vyko permaininga kova. Sėkmingiau sutikimą pradėjo Slovėnijos rinktinė kuri buvo išsiveržusi 8 taškais, tačiau vėliau prancūzai atsigavo ir rezultatą išlygino. Slovėnai netrukus užsidirbo techninę pražangą ir tuo pasinaudojusi Prancūzija persvėrė rezultatą savo naudai.

Teisėjai nešykštėjo pražangų slovėnams. Prancūzija beveik pusę pirmojo kėlinio taškų surinko nuo baudų metimo linijos. Vis dėlto po pirmojo kėlinuko vienu tašku priekyje buvo Slovėnai (18:17).

Antrojo kėlinuko pradžioje slovėnai savo persvarą padidino iki 5 taškų, tačiau ir toliau prancūzai alsavo savo varžovams į nugaras. Prancūzijos rinktinės lyderis T.Parkeris per pirmąją rungtynių dalį pelnė 13 taškų, tuo prisidėdamas prie įvykusio prancūzų spurto. Netrukus slovėnų varžovai persvėrė rezultatą savo naudai ir kiek vėliau atotrūkį padidino iki 7 taškų.

Visgi po Matjažo Smodišo tritaškio metimo, paskutinę kėlinio sekundę, Prancūzijos persvara sumažėjo iki 4 taškų (36:40).

Trečiajame kėlinyje Slovėnai atotrūkį buvo sumažinę iki minimumo, tačiau tuomet prancūzai vėl atitrūko saugiu atstumu.

Ketvirtąjį kėlinuką Slovėnija pradėjo spurtu 8:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai. Slovėnų tritaškių lėtus padidino persvarą iki 8 taškų. Prancūzai ir toliau klydo, metė pro šalį, o tuo tarpu slovėnai taikliai šaudė iš toli.

Paskutiniosiomis rungtynių minutėmis po šiurkščios Florento Pietruso pražangos įvyko susistumdymas, kurio metu techninėmis pražangomis nubausti F.Pietrusas, M.Smodišas, o Cedricas Ferchaud už smūgi M.Smodišui užsidirbo diskvalifikacinę pražangą.

Tai įtakos nusprendžiant rungtynių nugalėtoją neturėjo ir slovėnai šventė pergalę.

Slovėnija: J.Lakovičius 26 (6 atk. kam., 7 rez. per.), R.Nesterovičius 19 (8 atk. kam.), M.Smodišas ir U.Slokaras – po 13, D.Lorbekas 8.

Prancūzija: T.Parkeris 31, R.Turiafas 13 (8 atk. kam.), J.Gomišas 10, Y.Diawara 7, C.Ferchaud 5

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.