D.Nowitzki vedami vokiečiai palaužė slovėnus

Šeštadienį Vokietijos vyrų krepšinio rinktinė, kuri ketvirtfinalyje pralaimėjo ispanams, po dramatiškos kovos rezultatu 69:65 (18:16, 14:15, 14:23, 23:11) įveikė slovėnus krepšininkus ir iškovojo kelialapį į 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Pirmieji taškus pelnė Slovėnijos krepšininkai, tačiau netrukus Dirko Nowitzki vedami vokiečiai persvėrė rezultatą. Abi komandos stengėsi žaisti greitą ir mobilų krepšinį. Slovėnams išsiveržti nepavykdavo netaiklių tolimų metimų dėka, kurių tuo metu buvo pataikę vos 1 iš 7 mestų.

Nepaisant to, nuo rungtynių pradžios prabėgus 8 minutėms vokiečiai pirmavo tik trimis taškais. Pasibaigus pirmajam kėlinukui skirtumas padidėjo iki 4 (18:14).

Antrajame kėlinuke ir toliau vyko įtempta kova. Į bet kokius vokiečių mėginimus atitrūkti slovėnai atsakydavo rezultatyviomis atakomis. Galiausiai įpusėjus kėliniui po taiklaus Jaka Lakovičiaus tritaškio metimo slovėnai persvėrė rezultatą savo naudai.

Pirmoji rungtynių pusė labiau priminė į D.Nowitzki ir Matjažo Smodišo dvikovą. Vokiečių lyderis jau buvo pelnęs 13 taškų, tuo tarpu M.Smodišas – 10. Po dviejų nerezultatyvių kėlinukų priekyje vos 1 tašu buvo Vokietijos rinktinė (32:31).

Po ilgosios pertraukos rungtynių scenarijus nesikeitė – ir toliau kova vyko taškas į tašką. Aikštelėje vyravo gynybinis krepšinis, kurio dėka abiems rinktinėms buvo sunku pelnyti taškus. Slovėnus į priekį vedė neblogas tritaškių pataikymas bei gera kova dėl atšokusių kamuolių. Iš paskutiniųjų 9 mestų tolimų metimų Slovėnija pataikė 6.

Netrukus pirmąkart rungtynių metų dviženklę persvarą susikrovė slovėnai. Iki kėlinio pabaigos Slovėnijos rinktinei pavyko išsaugoti 8 taškų atotrūkį (46:54).

Ketvirtąjį kėlinuką vokiečiai pradėjo sumažindami varžovų persvarą iki 3 taškų. Vis dėlto slovėnai į tai atsakė 6 pelnytais taškais iš eilės ir vėl atstatė saugią 9 taškų persvarą. Kiek vėliau Vokietijos rinktinė spurtavo ir daugiausiai D.Nowitzki pastangomis pasivijo slovėnus. Rungtynių pabaigoje drausmingiau sužaidę vokiečiai po dramatiškos kovos iškovojo pergalę.

Rytoj Vokietija su kroatais kovos dėl penktosios vietos.

Vokietija: D.Nowitzki 28 (10 atk. kam.), D.Greene’as 16, A.Okulaja 7 (8 atk. kam.), J.Jagla 6.

Slovėnija: J.Lakovičius 17 (6 rez. per.), M.Smodišas 16, R.Nesterovičius 13 (9 atk. kam.), D.Lorbekas 8

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.