Putinas gali grįžti į Kremlių 2012-aisiais, sako politologas

Penktadienį Vladimiras Putinas nepaneigė, jog po 2012-ųjų galėtų grįžti į prezidento postą, teigė susitikime su juo dalyvavęs analitikas po to, kai Rusijos lyderis tinkamu savo pasekėju įvardino premjerą Viktorą Zubkovą.
Prezidentas V.Putinas uždangą nuo itin saugomo klausimo dėl savo planų po kitais metais planuojamo pasitraukimo pakėlė per susitikimą su užsienio akademikais. Jis patikino, jog ir po 2008-ųjų liks politine jėga.

„Putinas neketina išnykti rūke”, – naujienų agentūrai „Reuters” telefonu teigė Sočyje surengtame susitikime su Rusijos vadovu dalyvavęs Arielis Cohenas (Arielis Koenas).

A.Cohenas teigė, jog mokslininkai paklausė prezidento, ar jis planuoja grįžti po pirmosios naujojo prezidento kadencijos, kuri baigsis 2012 metais.

„Jis teigė, jog tai nuo daug ko priklauso – jam svarbiausia Rusijos stabilumas”, – teigė Vašingtone įsikūrusio fondo „Heritage Foundation” vyriausiasis analitikas A.Cohenas.

Pasak jo, „(Prezidentas) nepasakė, ar bandys grįžti į prezidento postą, tačiau jis taip pat nepasakė, jog stengsis susilpninti būsimą prezidentą, siekdamas užsitikrinti savo sugrįžimą”.

V.Putinas kitais metais privalo atsistatydinti, nes pagal konstituciją prezidentas gali būti poste dvi kadencijas iš eilės. Tačiau įstatymas nedraudžia jam grįžti po pirmosios kito prezidento kadencijos 2012-aisiais arba anksčiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.