Populiarumo viršūnėje – įprasta trijulė: prezidentas, premjeras ir „pensijų” ministrė

Populiarumo viršūnėje Lietuvoje išlieka senokai nesikeičiantis trejetas – prezidentas, premjeras bei socialinės apsaugos ir darbo ministrė.
Kap rodo „Vilmorus” tyrimas, kurio rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas”, prezidentu Valdu Adamkumi pasitiki daugiausiai – 27,2 proc. apklaustųjų (prieš du mėnesius – 27,3 proc.).

Premjeras Gediminas Kirkilas yra antras su 9,4 proc. (10,5), nuo jo tik simboliškai atsilieka ministrė Vilija Blinkevičiūtė su nepakitusia 9,2 proc. parama.

Liberaldemokratų lyderis Rolandas Paksas grįžo iš penktos į ketvirtą vietą, nors jo populiarumas sumažėjo iki 5,8 proc. vietoj buvusių 7 proc. Jis aplenkė eurokomisarę Dalią Grybauskaitę, kuri išbarstė dar daugiau populiarumo – iki 4,3 proc. nuo buvusių 7,6 proc.

Toliau rikiuojasi žemės ūkio ministrė ir valstiečių liaudininkų lyderė Kazimira Prunskienė su 4 proc. (2,6), europarlamentaras Vytautas Landsbergis taip su 4 proc. (3,6) paramos bei kadenciją baigęs prezidentas ekspremjeras Algirdas Brazauskas.

Socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas yra devintas su 3,9 proc. (2,9), toliau – konservatorių pirmininkas Andrius Kubilius su 3,6 proc. (4,3), vienas socialdemokratų vedlių Česlovas Juršėnas su nepakitusiais 2,8 proc. rėmėjų.

Nepasikeitė ir pasitikėjimas policijos šefu Vytautu Grigaravičium – 2,7 proc., Seimo pirmininko Viktoro Muntiano populiarumas paaugo iki 2 proc, nuo 0,8 proc. prieš du mėnesius.

Sąrašo dugne lieka seimūnas Julius Veselka su nukritusiu iki 1,3, proc. (2,2) pasitikėjimu, arkivyskupas Audrys Juozas Bačkis su 1,1 proc. (2,1) ir europarlamentaras Aloyzas Sakalas su 1 proc. (0,7).

Reprezentatyvi apklausa atlikta rugsėjo 6-9 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.