Buvęs globotinis terorizuoja likimo brolius

Vaikų globos namų vadovai paprašė policiją apsaugoti juos nuo buvusio auklėtinio teroro. Nedirbantis ir nesimokantis vaikinas jau kurį laiką reketuoja ir gąsdina globos namų gyventojus bei grasina personalui.

Gyveno penkerius metus

„Tai labai skaudi situacija. Juk jis mūsų vaikas. Gaila jo, bet kur kas labiau gaila dabartinių auklėtinių, kurie yra įbauginti ir terorizuojami pilnamečio vaikino”, – kalbėjo vaikų globos namų „Smiltelė” vadovė Vida Petraitienė.

4-ojo policijos komisariato pareigūnai pastaruoju metu dažnai apsilanko Smiltelės gatvėje įsikūrusiuose vaikų globos namuose. Jų užduotis – apsaugoti vaikus ir pričiupti aštuoniolikmetį Liutaurą Kizelevičių.

Šis vaikinas metų pradžioje sulaukė pilnametystės ir pradėjo savarankišką gyvenimą, tačiau dažnai apsilankydavo „Smiltelėje”, kur prieš tai gyveno penkerius metus.

Sumušė vaikus

Po paskutiniojo L.Kizelevičiaus pasirodymo V.Petraitienė nusprendė nebesitaikstyti su buvusio auklėtinio savivale ir apskundė jį policijai.

Susitikęs su dviem globos namų auklėtiniais, L.Kizelevičius juos sumušė.

Nors nukentėję berniukai neskundė ir tikino, kad L.Kizelevičius yra jų geras draugas, suaugusieji suprato, jog paaugliai yra įbauginti.

Anksčiau ne kartą pasitaikė, kai po buvusio auklėtinio apsilankymo globos namuose vaikai pasigesdavo mobiliųjų telefonų.

Auklėtojos įsitikinusios, kad Liutauras reikalauja jam atnešti maisto, rūbų, duoti pinigų, vagiliauti, o pagrobtus daiktus atiduoti jam.

Geruoju nesusitarė

Kol L.Kizelevičius gyveno globos namuose, su juo auklėtojoms taip pat buvo daug vargo.

„Tai ypač sunkiai auklėjamas vaikas, – pasakojo V.Petraitienė. – Pastaruoju metu jis neidavo į mokyklą, bet ir dirbti nenorėjo. Miegoti ir valgyti – visi jo interesai. Nevaldomas. Piktas. Jokių tikslų gyvenime, jokių siekių. Bandėme jam padėti, kalbinome, kad pabendrautų su psichologais, bet jis kategoriškai atsisakė.”

Direktorė sakė ne kartą bandžiusi su L.Kizelevičiumi pasikalbėti geruoju, ne kartą davė jam pinigų baudoms apmokėti. Mat gavęs nemokamą nuolatinį bilietą važiuoti visuomeniniu transportu, jį prarasdavo. Įkliuvęs kontrolieriams būdavo baudžiamas.

Globos namų vadovė buvo radusi vaikinui darbo įmonėje, kuri suteikė jam ir nemokamą bendrabutį. Tačiau į darbą vaikinas nėjo, tad neteko ir bendrabučio.

Rugsėjį L.Kizelevičius turėjo pradėti mokslą Paslaugų ir verslo kolegijoje, tačiau jau po savaitės buvo pašalintas, nes kėlė grėsmę dėstytojams.

Mama dingo

Vaikinas, kurio dabar jau ieško policija, yra piktas ant viso pasaulio už gyvenime jį lydinčias nesėkmes.

Nuo mažumės L.Kizelevičius augo valdiškuose namuose Jonavoje.

Jau paauglį jį arčiau savo namų į uostamiesčio globos namus perkėlė giminaitė. Moteris ketino globoti sūnėną, tačiau patyrusi, kokio sunkaus būdo yra vaikas, jo atsisakė.

Vaikino tėvas yra kalėjimų senbuvis. Jo valdžia auklėti vaiką jau seniai apribota.

Motina nežinia kur dingusi. Jos likimas – neįminta paslaptis.

Grasina skundais

„Neabejoju, kad su šia problema mums padės susitvarkyti 4-ojo policijos komisariato pareigūnai. Viršininkas labai jautriai sureagavo į mūsų skundą”, – kalbėjo V.Petraitienė.

L.Kizelevičiaus laukia atsakomybė už asmens terorizavimą.

Pasak direktorės, kasmet tokių piktų vaikų globos namuose vis daugėja. Pedagogė tai sieja su pastaruoju metu labai išryškintomis vaikų teisėmis ir vis mažiau akcentuojamomis pareigomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Buvęs globotinis terorizuoja likimo brolius"

  1. koks skirtumas

    jis budavo mums geras draugas bet taip jam susikloste givenime nu nepasiseke zmogui..man tai jogaila!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.