Žuvusio trenerio artimųjų skundai atmesti

Lietuvos Apeliacinis teismas atmetė prieš šešerius metus žuvusių krepšinio trenerio Gedimino Ulio bei jo senelės Elenos Jankauskienės artimųjų skundus. Pastarieji ne tik reikalavo didesnės kompensacijos, bet ir to, kad žalą solidariai atlygintų ir avariją sukėlęs neblaivus pareigūnas ir Lietuvos valstybė.

G.Ulio šeima įsitikinusi, kad avarijos galėjo ir nebūti, jei į ankstesnį autoįvykį atvykę eismo priežiūros tarnybos policininkai nebūtų sudarę eismo kamščių važiuojančius automobilius nukreipdami į akligatvį. Norėjęs padėti taksi vairuotojui apsisukti ir ištrūkti iš grūsties G.Ulys išlipo iš taksi ir buvo nublokštas neblaivaus vairuotojo, kuris trenkėsi į taksi. G.Ulys žuvo vietoje, „Martono” taksi automobilyje sėdėjusi jo močiutė buvo sužalota ir mirė ligoninėje.

Avarija įvyko 2001-ųjų spalio mėnesį. Iš svečių važiavęs G.Ulys savo žmoną ir vaikus pasodino į vieną taksi, o pats su E.Jankauskiene atsisėdo į kitą. Šeškinėje, Gelvonų ir Paberžės gatvių sankryžoje buvo tiriama anksčiau įvykusi autoavarija. „Ten dirbę pareigūnai numetė ant vejos mašiną, padarė akligatvį ir tik rankų mostais rodė kur turime važiuoti. Nenukreipė reikiamu keliu mašinų srauto, todėl ir jie kalti dėl nelaimės. Todėl manome, kad valstybė turėtų irgi prisidėti atlyginant žalą”, – LŽ pasakojo iki šiol skaudžiai vyro netektį išgyvenanti Solveiga Ulienė. Tačiau Apeliacinis teismas konstatavo, kad policininkai dirbo įsijungę švyturėlius, nurodė kur važiuoti, tad jie nėra kalti.

Avarijos kaltininkas, įsirėžęs į taksi, buvęs policijos pareigūnas Darius Narinkevičius šiuo metu atlieka bausmę. Jam buvo skirta penkeri metai laisvės atėmimo bausmė, tačiau apygardos teismas ją padidino iki pusseptintų metų. Nustatyta, kad jis vairavo neblaivus. Tiesa, byloje vėliau buvo netikėtai atsiradęs įrašas apie D.Narinkevičiaus blaivumą. Dvi medikės kaip įtariama sukeitė paimtą pareigūno kraujo mėginį. Šiuo metu vyksta jų bylos nagrinėjimas.

Vilniaus apygardos teismas buvo priteisęs G.Ulio vaikams po 100 tūkstančių, žmonai – 30 tūkstančių, G.Ulio motinai, netekusiai ir sūnaus, ir savo mamos – 70 tūkstančių litų. Be to, kas mėnesį nuteistajam teks mokėti po 300 litų kiekvieno vaiko išlaikymui iki pilnametystės, o jei šie ketins tęsti mokslus – iki 24 metų. Žuvusiųjų artimieji prašė 2,5 milijono litų neturtinės žalos atlyginimo, tačiau teismas jų prašymo nepatenkino.

„Dar nežinau, ar skųsiu sprendimą kasacine tvarka. Mano advokatas dabar išvykęs. Turėtų prisiimti kaltę ir avariją tyrę policininkai. O iš avarijos kaltininko mes gi nieko negausime. Butas jo motinos vardu, mašina – sesers. Savo šeimos jis neturėjo. Matyti, kad jis ruošėsi nusikaltimui. Jokio turto savo vardi neturi”, – karčiai kalbėjo žinomo krepšininko ir trenerio našlė S.Ulienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.