Daugiau nei pusė ministrų neįstengė atvykti į pirmąją rudens sesijos Vyriausybės valandą

Vyriausybės valanda ketvirtadienį Seime sukėlė parlamentarų nepasitenkinimą ir priekaištų tiradą ministrams, kadangi į ją – pirmąją rudens sesijos ir pirmąją naujoje parlamento salėje – iš 14-kos kabineto narių atvyko tik 6.
Vyriausybės valandoje nepasirodė ir ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas, kuris nuo trečiadienio vieši Ispanijoje, kur darbo vizitą derina su krepšinio čempionatu.

Kiti ministrai, kaip buvo paaiškinta Seimo nariams, taip pat išvykę į svarbius užsienio vizitus.

Tačiau parlamentarai tokiais aiškinimais nepasitenkino ir spėliojo, jog dalis ministrų gali būti atidaromoje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „AgroBalt 2007”, artojų varžybose, arba taip pat išvykę stebėti krepšinio čempionato.

„Nežinau, kiek ministrų dabar yra komandiruotėje, tačiau įtariu, kad dalis leidžia laiką parodoje arba artojų varžybose. Siūlyčiau, kad prieš kiekvieną Seimo posėdį, kai numatyta Vyriausybės valanda, ministrai praneštų, kur jie yra, o jų nedalyvavimą galėtume pateisinti, jei jų iš viso nėra Lietuvos teritorijoje”, – posėdyje kalbėjo Seimo pirmininko pavaduotojas, opozicinių konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

Jam pritarė kitas Seimo pirmininko pavaduotojas, valdančiosios socialdemokratų frakcijos narys Česlovas Juršėnas, kuris patikino parlamentarus, jog Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas „perduos linkėjimus” premjerui G.Kirkilui, kad ministrų kabineto viena iš svarbiausių priedermių yra Vyriausybės valanda Seime.

Tuo tarpu pats Seimo pirmininkas V.Muntianas ketvirtadienį nuo dešimtos valandos Kaune dalyvauja žemės ūkio ir maisto pramonės parodos „AgroBalt 2007” atidaryme.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.