Zubkovas žada Dūmai keisti personalą, bet išsaugoti kursą

Kandidatui į Rusijos ministrus pirmininkus Viktorui Zubkovui nepatinka kai kurie jo pirmtako Michailo Fradkovo vyriausybės nariai, bet apskritai šalies kurso, jeigu bus patvirtintas, jis keisti neketina.
Tai V.Zubkovas pareiškė uždarame susitikime su Rusijos Federacijos komunistų partijos (RFKP) frakcija, pranešė žurnalistams jos nariai. Prieš rytdienos balsavimą parlamento žemuosiuose rūmuose dėl savo kandidatūros galimas premjeras susitinka su svarbiausiomis parlamento frakcijomis.

„Kaip mes matome, kai kurie asmenys vyriausybėje jam (V.Zubkovui) nepatinka… Bet mes nežinome, ar užteks jam valios juos išvyti. (Apskritai) kursas, matyt, liks toks pats”, – sakė žurnalistams komunistų lyderis Genadijus Ziuganovas.

RFKP CK pirmininko pirmasis pavaduotojas Ivanas Melnikovas pridūrė, kad V.Zubkovas nenurodė konkrečių netinkamų pareigūnų pavardžių, „bet davė suprasti, kad turimas omenyje finansų ir ekonomikos blokas, socialinės plėtros ir prekybos ministerijos”, cituoja jo žodžius valstybinė naujienų agentūra „RIA-Novosti”.

Pasak G.Ziuganovo, komunistai penktadienį balsuos prieš V.Zubkovo patvirtinimą.

„Tai daroma kaip specialioji operacija, o ne sąžiningas, demokratinis ir atviras procesas”, – pareiškė nepasitenkinimą RFKP lyderis.

„(Zubkovas) turi neblogą sovietinę biografiją, bet kai dėl dabartinių rinkos santykių, jis visiškai susijęs su Putinu, Grefu, Kudrinu”, – sakė G.Ziuganovas.

Tačiau prezidento kandidato likimas nepriklauso ne nuo RFKP sprendimo, o nuo Kremliui lojalios populistinės „Vieningosios Rusijos”, gavusios per 2003 metų rinkimus daugumą, pasirinkimo.

Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas iš „Vieningosios Rusijos” frakcijos Jurijus Volkovas sakė ketvirtadienį, jog parlamentas patvirtins V.Zubkovą, bet pabrėžė, kad laikyti jo būsimuoju V.Putino įpėdiniu nevertėtų.

„Labai klysta tie, kurie, pasikeitus vyriausybės vadovui, paskubėjo paskelbti, kad prasidėjo vadinamoji operacija „įpėdinis””, – cituoja jo žodžius „RIA-Novosti”.

J.Volkovas pridūrė, kad rinkimų kampanijos favoritas gali pasirodyti tik po parlamento rinkimų, atsižvelgiant į tai, kurios partijos taps nugalėtojomis.

Savo ruožtu „Vieningosios Rusijos” lyderis Borisas Gryzlovas prieš susitikimą su V.Zubkovu pakartojo savo seną idėją dėl „partinės vyriausybės”.

„Svarstysime partijų kandidatūras į vyriausybę”, – pacitavo agentūra B.Gryzlovo žodžius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.