Patvirtintas dar vienas snukio ir nagų ligos protrūkis Jungtinėje Karalystėje

Jungtinės Karalystės veterinarijos tarnyba pranešė, kad vakar vakare Sario grafystėje vienoje iš esančių galvijų fermų patvirtintas naujas snukio ir nagų ligos protrūkis.

Vakar ryte įtarus, kad galvijai gali būti užsikrėtę šia liga, buvo nustatyta laikina nauja 10 km apsaugos zona. Pasak Jungtinės Karalystės veterinarijos tarnybos vadovės Debby Reynolds, apsaugos zona nustatyta po to, kai ganyklose ganomiems galvijams pasireiškė panašūs klinikiniai simptomai, būdingi snukio ir nagų ligai.

Jungtinės Karalystės veterinarijos specialistai paėmė įtariamai sergančių galvijų mėginius ir išsiuntė juos laboratoriniams tyrimams. Kaip vakar vakare informavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjo pavaduotojas Egidijus Pumputis, dalyvavęs Europos Komisijos posėdžio, kuriame buvo svarstomi snukio ir nagų ligos klausimai, metu gauta informacija apie teigiamus tyrimų rezultatus, patvirtinančius, kad minėtoje galvijų fermų gyvuliai serga snukio ir nagų liga.

Nors vakar ryte tyrimų rezultatų dar nebuvo, tačiau, siekiant, kad įtariamas virusas neišplistų į gretimas teritorijas, galvijai šioje laikinoje zonoje buvo naikinami tol, kol nebuvo gauti galutiniai tyrimo atsakymai iš laboratorijos. Gavus teigiamus tyrimų rezultatus, aplink kiekvieną aplinkinę ganyklą, kur ganėsi galvijai, nustatytos naujos 3 km apsaugos ir 10 km priežiūros zonos. Imtasi visų būtinų saugos priemonių šiam virusui pažaboti.

„Iš šios grafystės vis dar taikomi apribojimai gyvūnų ir gyvūninių produktų judėjimui. Lietuva taip pat taiko apribojimus įvežamiems gyvūnams ir gyvūniniams produktams iš Jungtinės Karalystės”, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjas Mindaugas Kašinskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.