Kariotiškių benamius bus bandoma integruoti į darbo rinką

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) teigimu, benamius, kurie neteks pragyvenimo šaltinio uždarius Kariotiškių sąvartyną, bus stengiamasi įtraukti į darbo rinką.
„Praradusiems pasirinktą darbą ar užimtumo formą, yra ir bus suteikiama visa informacija apie darbo paiešką. Tam sutelkiamos bendros teritorinės darbo biržos ir savivaldybės ar seniūnijos atstovų pajėgos”, – BNS aiškino SADM Darbo rinkos skyriaus vedėjas Albertas Šlekys.

Jo teigimu, labai svarbus, kad ir patys sąvartyne uždarbiaujantys žmonės išreikštų norą ieškoti darbo.

Pasak A.Šlekio, pirmu žingsniu bus bandoma kelti ryšius su darbo rinką praradusių asmenų motyvaciją dirbti, vėliau bus tarpininkaujama juos įdarbinant. Taip pat ketinama remti tokių asmenų įdarbinimą.

„Vieni jų galės iš karto pasirinkti sau priimtiną darbą, nes apie penktadaliui darbo vietų darbdaviai jokių kvalifikacinių reikalavimų nekelia, tai yra, jas gali užimti ir neturintys aukšto išsilavinimo bei kvalifikacijos asmenys. Kitai grupei bus taikomos įdarbinimo rėmimo priemonės. Galiu paminėti keletą iš jų – įdarbinimas subsidijuojant, viešieji darbai, įdarbinimas į darbo biržų finansuotas verslo sukurtas naujas darbo vietas. Visais atvejais darbdaviams, įdarbinusiems šiuos asmenis, yra suteikiama darbo užmokesčio subsidija, mokama nuo 6 iki 12 mėnesių, kurios dydis bus iki 1 minimalios mėnesio algos”, – teigia ministerijos atstovas.

Duomenų, kiek žmonių šiuo metu uždarbiauja Kariotiškėse, nei SADM, nei Trakų rajono savivaldybė, nei Lentvario seniūnija BNS nepateikė.

Kariotiškių sąvartynas jau skaičiuoja paskutines savo dienas. Dar rugsėjį jo kaupas turi būti baigtas formuoti ir prasidėti rekultyvacija. Uždarius Kariotiškes, Vilniaus apskrities gyventojų komunalinės šiukšlės turės būti vežamos į modernų Kazokiškių sąvartyną.

Iki 2009 metų „be darbo” liks ir kitų senųjų Lietuvos sąvartynų „darbuotojai”, nes vietoje senųjų Lietuvoje turi pradėti veikti 11 modernių regioninių sąvartynų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.