Indonezijos Sumatros salą sukrėtė žemės drebėjimas

Indonezijos Sumatros salą po žemės drebėjimo, kuris buvo stipriausias šių metų drebėjimas visame pasaulyje ir pareikalavo mažiausiai šešių žmonių gyvybių, ketvirtadienį krečia pakartotiniai požeminiai smūgiai.
Per drebėjimą dar daug žmonių buvo palaidoti po pastatų griuvėsiais. Valstybėse aplink Indijos vandenyną po naujausių požeminių smūgių buvo pakartotinai paskelbtas ir vėliau atšauktas cunamio pavojus.

JAV geologinė tarnyba pranešė, kad per pastarąsias 18 valandų požeminių smūgių buvo iš viso 19 ir kad jų stiprumas buvo nuo 4,9 iki 8,4 balo. Tarnyba nurodo, kad pakartotiniai smūgiai tikriausiai tęsis dar kurį laiką.

Vakarų Sumatros sostinės Padango meras sakė, kad daug žmonių yra po namų griuvėsiais. Po 8,4 balo stiprumo žemės drebėjimo, kuris buvo stipriausiais šiais metais visame pasaulyje ir kuris įvyko trečiadienį vakare, Padange viešpatavo chaosas.

Išaušus prasidėjo pakartotiniai požeminiai smūgiai, todėl daugelis žmonių nusprendė išvykti iš miesto. Susidarė didžiulės automobilių spūstys.

Vienas liudininkas sakė, kad sugriuvus keturių aukštų automobilių parodos salonui, po griuvėsiais liko keli darbuotojai. Taip pat sugriuvo dalis pagrindinės Padango ligoninės, ir kai kurie sužeistieji saugumo sumetimais turėjo būti perkelti į palapines.

„Po griuvėsiais yra dar daug žmonių”, – sakė Padango meras Fauzi Baharas (Fauzis Baharas).

Pareigūnai taip pat labai susirūpinę dėl padėties į pietus nuo Padango esančiame Benkuluje, kur sužeista šimtai žmonių. Šis miestas, kuriame gyvena maždaug 300 tūkst. žmonių, buvo arčiausiai drebėjimo epicentro.

Krizės valdymo centras pranešė, kad žuvo mažiausiai šeši žmonės. Kai kurie požeminiai smūgiai buvo jaučiami ir Singapūre, Tailande bei Malaizijoje.

Indonezijoje žemės drebėjimai yra dažni. 2004 metų gruodžio 26 dieną tame pačiame šalies regione įvyko daugiau kaip 9 balų stiprumo žemės drebėjimas, kuris sukėlė cunamį ir visame Indijos vandenyno regione pareikalavo daugiau kaip 230 tūkst. žmonių gyvybių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.